Sreda, 3. decembar 1997.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE VUKA DRASKOVICA U NOVOM SADU

Seselj vodi u provaliju

Uz podrsku Nenada Canka (LSV), Ratka Filipovica (RDSV) Miodraga Isakova i Stevana Vrbaskog, predsednik SPO obecao ukljucivanje Srbije u EU uz pomoc Vojvodine "kao lokomotive ekonomskog preobrazaja

Novi Sad. - Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Draskovic obecao je juce na konferenciji za stampu u Novom Sadu da ce Srbiju ukljuciti u Evropsku uniju, i to uz pomoc Vojvodine, kao lokomotive ekonomskog preobrazaja zemlje, ako na predstojecim izborima postane predsednik Srbije.

Draskovica su podrzali predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Canak, predsednik Reformske demokratske stranke Vojvodine (RDSV) Ratko Filipovic, bivsi predsednicki kandidat koalicije "Vojvodina" Miodrag Isakov i gradonacelnik Novog Sada Stevan Vrbaski.

Lider SPO je rekao da ce se Srbija sunovratiti u provaliju ako za predsednika izabere vodju radikala Vojislava Seselja, "jer dok ovde tri-cetiri miliona ljudi gladuje, ili je na ivici gladi, on obecava lomljenje kicme Americi i rat sa NATO ". Ako izbor padne na rezimskog predsednickog kandidata Milana Milutinovica u Srbiji ce, po oceni Draskovica, sve ostati po starom, a to znaci "nastavak politike pljackanja naroda, bede i medjunarodne izolacije".

Draskovic je demantovao da je sklopio bilo kakav sporazum sa celnicima Socijalisticke partije Srbije o sastavu buduce republicke vlade.

- To su izmisljotine - rekao je on.

Predsednicki kandidat levice Milan Milutinovic ne sme da se pojavi na TV duelu, tvrdi Draskovic i dodaje da ne bi imao nista protiv da "Milutinovic povede Seselja kao pojacanje" ukoliko pristane da se sa njim suoci pred TV kamerama.

Draskovic je odbio da komentarise predlog lidera kosovskih Albanaca Ibrahima Rugove o razgovorima sa vlastima Srbije uz posredovanje Vasingtona. On je izjavio da bi razgovarao sa Rugovom, "ali samo pod uslovom da najpre prizna Srbiju kao svoju zemlju".

- Polozaj nacionalnih manjina je ogledalo koje pokazuje kakve su vlasti vecine - rekao je Draskovic i precizirao da bi pitanje polozaja nacionalnih manjina resavao u skladu sa "Deklaracijom o Vojvodini" koju je SPO obnarodovao pre svih drugih stranaka sa sedistem u Beogradu. U toj deklaraciji se kaze da pitanje nacionalnih manjina treba resavati u skladu sa najvisim evropskim standardima u toj oblasti.

J. Briza

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /