Cetvrtak, 4. decembar 1997.

DANAS SKUPSTINA JIK BANKE

Odlucuju o pripajanju Beogradskoj banci

Beograd, Beta. - U Domu sindikata u Beogradu danas ce se odrzati Skupstina Jugoslovenske investicione i kreditne banke (JIK) na kojoj bi, prema zakljuccima Upravnog odbora, trebalo da se odluci o njenom pripajanju Beogradskoj banci. Narodna banka Jugoslavije (NBJ) oduzela je u januaru ove godine JIK banci dozvolu za rad zbog visednevne nelikvidnosti.

Zaposleni u JIK banci zvanicno su zapoceli strajk 18. novembra. Oni traze smenu trojice celnih ljudi i isplatu zarada za poslednjih 11 meseci i doprinosa koji nisu uplacivani od decembra 1995. godine. Jedno od resenja radnici vide u prikljucenju Beogradskoj banci.

Sef radne grupe Beogradske banke za utvrdjivanje poslovno-finansijskog stanja JIK banke Ljuba Milenovic izjavio je nedavno da Beogradska banka u ovom trenutku ne moze da donese pozitivnu odluku o preuzimanju JIK banke. Upravni odbor JIK banke je 24. novembra izrazio ocekivanje da ce Beogradska banka i NBJ najkasnije za tri meseca regulisati status i normalizovati poslovanje JIK banke. U suprotnom, ocenio je Upravni odbor, JIK banka ce biti likvidirana.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /