Cetvrtak, 4. decembar 1997.

Kratke vesti

U Kragujevcu potpisan ugovor izmedju "Iveko Zastave kamiona" i italijanske firme "Nova tehnologija":

Kragujevac. - "Iveko Zastava kamioni" i novi inostrani partner ovog mesovitog preduzeca - italijanska firma "Nova tehnologija" iz Peskara - potpisali su juce ekskluzivni ugovor o proizvodnji hiljadu vozila modela BRADO u 1998. godini u Kragujevcu.

U izjavi za "Nasu Borbu" generalni direktor "Iveko Zastave kamiona" dr Jeftimir Cvetkovic istice da ce svih hiljadu vozila BRADO iduce godine biti izvezeno na italijansko trziste, te da je vrednost ovog poslovno-izvoznog aranzmana 20 miliona maraka.

Vozilo marke BRADO je inace, potpuni novitet u proizvodnom programu kragujevackih "kamiondzija". Rec je o kamionu sa "Ivekovim" motorom i menjacem, nosivosti od 3,5, 4,5 i sest tona, sa pogonom na dva i(li) sva cetiri tocka...

Z. R.

"Mobtel" nastavlja sa sirenjem mreze

Beograd. - Pretplatnici "Mobtela", operatora mobilne GSM mreze, mogu od juce da svoje mobilne telefone koriste i u Slovackoj.

- To prakticno znaci da vlasnici "Mobtelovih" kartica mogu da se prikljuce u GSM mrezu slovackog operatora kompanije "EuroTel Bratislava" - kaze Maja Djordjevic, direktor Informativne sluzbe "Mobtela", i dodaje da je ovo inace petnaesti "rouming" ugovor ovog beogradskog telekomunikacionog operatora. - Od samo dan ranije nasi pretplatnici, po istoj vrsti ugovora sa ruskim operatorom "Nord-Vest", svoje mobilne telefone mogu da koriste i u Sankt Peterburgu. A ovih dana ocekuje se i realizacija ugovora sa drugim ruskim operatorom "Mobil sistem" koji pokriva Moskvu i njenu okolinu.

Tako sada pretplatnici "Mobtelove" GSM mreze iz Srbije mogu da, putujuci u Grcku, Englesku, Kipar, Makedoniju, Madjarsku, Francusku, Holandiju, Crnu Goru, Svajcarsku i Spaniju koriste svoje mobilne telefone. Sredinom decembra na ovom spisku trebalo bi da se nadje i Italija, odnosno njen operator "Telekom Italija Mobile".

P. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /