Cetvrtak, 4. decembar 1997.

ZAVRSNA PREDIZBORNA KONVENCIJA PREDSEDNICKOG KANDIDATA SPO

Za put oporavka i preporoda Srbije

Beograd. - Nekoliko hiljada simpatizera Srpskog pokreta obnove docekalo je burnim aplauzom predsednickog kandidata Vuka Draskovica, koji je na zavrsnoj predizbornoj konvenciji u Centru "Sava" ukratko obrazlozio svoj predsednicki program koji, kako je rekao, Srbiju vodi u oporavak i preporod. Snaga, znanje, ljubav, vera i nada predstavljaju mladost i buducnost Srbije - rekao je juce Draskovic, obracajuci se prisutnima tek nakon govora mladih clanova SPO Ivana Tasica, Dejana Mihajlovica, Vlajka Senica i Andjelka Trpkovica.

"Srbija koju zeli njena mladost jeste Srbija za koju se SPO uporno i hrabro bori vec sedam godina", istakao je Draskovic. Po njegovim recima, pred Srbijom su danas tri puta. Prvi put predstavlja nastavak politike sadasnjeg rezima, nastavak bede, pljacke i jos dubljeg propadanja. Drugi put je tragicno i brzo survavanje u jamu, put kojim treba lomiti kicmu Americi i ulaziti u sukob sa NATO.

"Treci put je put SPO koji podrzavaju sve demokratske i patriotske snage u Srbiji", rekao je Draskovic, obrazlazuci u najkracem svoj predsednicki program, ali i obecavajuci da ce, ukoliko bude izabran za predsednika Srbije, najhitnije uraditi tri najveca zadatka: "pomoci siromasnima i zakonom privesti obesne i samovoljne, zavrnuti siju kriminalu i svim vidovima pljacke i vratiti Srbiji ugled i casno mesto koje nam pripada u svetu".

Svi ostali programi, po recima kandidata SPO, vode u bespuce. "JUL, SPS i SRS ce ispuniti njihova sadasnja obecanja, kao i njihove dosadasnje programe. Kako su usrecili bivse srpske republike, tako ce i Srbiju. Kako danas izgleda Knin,uskoro ce pod njima izgledati Prizren i Pristina", rekao je Draskovic i zakljucio da od svih roba postoji samo jedna roba koju oni prodaju narodu a to je magla.

- Zasto SPS, JUL i SRS, kada su vec u koaliciji, ne budu jedna ista partija. Nudim se da im budem kum i da ih krstim "prodavci magle" - rekao je Draskovic.

Na samom kraju konvencije na binu na kojoj je govorio Draskovic istrcala je devojcica koju je on zagrlio i zavrsio govor sledecim recima: "U ime buducnosti Srbije, ove divne devojcice, molim birace da 7. decembra i patriotski izadju na biralista, da nam Srbija ne ode u jamu i provaliju, vec putem oporavka i preporoda", rekao je na kraju Draskovic.

Zavrsna konvencija je pocela himnom "Boze pravde", a zavrsena sa "Vostani Serbije". Simpatizeri SPO odusevljeno su pozdravili Draskovica i njegov govor cesto prekidali aplauzima, ali balkon velike sale Centra "Sava" nije bio ispunjen do poslednjeg mesta. Kako tvrdi portparol predsednika SPO Andjelko Trpkovic, "zbog saobracajnih udesa i zastoja na Brankovom mostu i Gazeli, mnogi su imali teskoce da stignu do Centra "Sava".

J. Kosanic

Ceracemo se jos

- Svi su protiv nas, ovo je igra na jedan gol - rekao je Draskovic govoreci o SPS, JUL-u i radikalima, i dodao: "Protive se temeljitoj promeni politickog sistema i skidanju komunista s vlasti".

- Hoce li ovaj put za preporod pobediti 7. decembra, ili ce Srbija ici u bespuce? Moram reci, dok nas je, ceracemo se mi sa njima i necemo im dozvoliti da nam upropaste i u provaliju bace nasu otadzbinu Srbiju - rekao je Draskovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /