Cetvrtak, 4. decembar 1997.

KOALICIJA "VOJVODINA" (LSV i RDSV) PODRZAVA VUKA DRASKOVICA

U Skupstini - samostalno

Miodrag Isakov najavio formiranje poslanickog kluba ali nije rekao od koga su "pozajmljena" dva poslanika

Novi Sad. - Koalicija "Vojvodina", koju cine Liga socijaldemokrata Vojvodine i Reformska demokratska stranka Vojvodine, u Skupstini Srbije ima trojicu poslanika, ali ce u saradnji sa jednom strankom ipak formirati sopstveni poslanicki klub - rekao je juce na redovnoj konferenciji za stampu Miodrag Isakov, predsednik Skupstine RDSV. On je rekao da "ne sme da kaze" ko je "Vojvodini" "pozajmio" dvojicu poslanika dok dogovor ne verifikuje rukovodstvo te stranke. Rekao je, medjutim, da nije rec ni o socijalistima ni o radikalima, na osnovu cega se moze pretpostaviti da je po sredi Srpski pokret obnove. Isakov je, istovremeno, rekao da je Savez vojvodjanskih Madjara takodje formirao sopstvenu poslanicku grupu, u saradnji sa partijom Albanaca iz Preseva. Po njegovim recima, "Vojvodina" i SVM nece formirati zajednicki klub, kako je ranije najavljivano, zbog procene da je politicki korisnije za obe strane da deluju preko dva poslanicka kluba.

Povodom pisanja nekih listova da je Vuk Draskovic prekrsio dogovor sa "Vojvodinom" time sto se i dalje zalaze za monarhiju, Isakov je rekao da dogovor nije prekrsen, jer je od Draskovica samo trazeno da u kampanji ne insistira na monarhiji i da se on toga pridrzava.

- Za nas nije vazno da li je Seselj Hrvat ili Srbin, ali ne pristajemo da nas on, koji je koliko juce dosao ovde, uci kako da zivimo u svojoj drzavi - rekao je Isakov, naglasavajuci da je glavni problem u tome sto Seselj "nije odavde".

M. Ramac

Milutinoviceve sanse sve manje

Odgovarajuci na prekjucerasnju izjavu predsednika Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini Nedeljka Sipovca da je izborna saradnja "Vojvodine" sa SPO neprirodna i neprincipijelna, predsednik RDSV Ratko Filipovic je rekao da bi socijalsitima, umesto optuzbi, bilo najbolje da se sete da je "principijelni partner" Slobodana Milosevica prilikom njegove pobede nad Milanom Panicem bio Seselj sa svojim radikalima. Po Filipovicevom misljenju, sanse predsednickog kandidata levice Milana Milutinovica su sve manje i on "verovatno nema sansi ni da udje u drugi krug".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /