Petak, 5. decembar 1997.

OKRUZNI ODBOR DSS ZA KOSOVSKU MITROVICU

Terorizam ubrzava iseljavanje Srba

Kosovska Mitrovica, Beta. - Predsednik Okruznog odbora Demokratske stranke Srbije za Kosovsku Mitrovicu Marko Jaksic izjavio je juce da "iseljavanje Srba i Crnogoraca poprima zabrinjavajuce razmere" i kao jedan od uzroka naveo albanski terorizam.

- Sve prisutniji albanski terorizam na Kosovu i Metohiji u velikoj meri utice na nesigurnost zivota Srba i Crnogoraca na ovom prostoru, sto dovodi do masovnog iseljavanja koje poprima zabrinjavajuce razmere - rekao je Jaksic na konferenciji za novinare.

On je optuzio partije kosovskih Albanaca da su na strani terorista. "Posle teroristickih akcija u metohijskim opstinama nijedna albanska, takozvana demokratska partija na Kosovu i Metohiji nije osudila takvo delovanje svojih sunarodnika, a njihovo cutanje potvrdjuje i ovoga puta da su na strani terorista", rekao je predsednik kosovskomitrovackom okruznog odbora DSS.

On je optuzio vladajucu partiju i vlast u Srbiji da ne preduzimaju odgovarajuce mere povodom toga sto Srbi sve cesce prodaju zemlju, stanove, kuce i lokale Albancima.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /