Petak, 5. decembar 1997.

SRPSKA RADIKALNA STRANKA O FORMIRANJU KONCENTRACIONE VLADE

Mesto mandatara uslov ulaska u vladu

Seselj precizirao da dobijanje mesta mandatara radikali nece uslovljavati smenom Dragana Tomica sa mesta predsednika parlamenta

Beograd. - Srpska radikalna stranka zahteva mesto mandatara, kao osnovni preduslov ucesca u koncentracionoj Vladi Srbije - rekao je Vojislav Seselj, predsednik SRS, na jucerasnjoj konferenciji za novinare i dodao da socijalisti i Srpski pokret obnove imaju pravo i da formiraju koaliciju mimo radikala. Upitan zasto su radikali odustali od svog zahteva da dobiju dva potpredsednicka mesta u Skupstini Srbije, Seselj je rekao da je ultimativni zahtev SRS, zapravo, bio da potpredsednicko mesto ne pripadne Novoj demokratiji.

"Da bismo javnosti pokazali da nam nisu vazna dva potpredsednicka mesta, nego princip, ponudili smo cetvrto potpredsednicko mesto Savezu vojvodjanskih Madjara Jozefa Kase. Bio je to gest dobre volje, kojim smo pokazali uvazavanje svih nacionalnih manjina u zemlji", rekao je Seselj. Prema njegovim recima, Srpski pokret obnove se na sastanku slozio oko raspodele funkcija u Skupstini, pa je posle odbio da glasa, "sto je nekorektno politicko ponasanje".

Seselj je precizirao da dobijanje mesta mandatara vlade radikali nece uslovljavati smenom Dragana Tomica sa mesta predsednika parlamenta. "Odnos prema Draganu Tomicu zavisice od nacina na koji ce voditi sednice", rekao je Seselj i dodao da, sudeci prema nacinu vodjenja konstitutivne sednice, socijalisti osecaju koliko se promenio odnos snaga i pokazuju zelju za dogovaranjem. Jedino je medijska slika ostala ista, naglasio je Seselj i izrazio uverenje da to ne moze dugo da traje.

V. D.

Hiljadu dodatnih kontrolora na Kosovu

Lider SRS juce je saopstio da ce ta stranka imati mnogo bolju kontrolu na Kosovu i Metohiji nego na prethodnim izborima i najavio odlazak oko hiljadu dodatnih kontrolora iz Beograda u pecku izbornu jedinicu "gde je kradja prosli put bila najveca".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /