Petak, 5. decembar 1997.

UPRKOS STRANACKOM DOGOVORU

Gradonacelnik Banjaluke ponovo nije izabran

Ni u cetvrtom pokusaju odbornici Skupstine Banjaluka nisu juce izabrali gradonacelnika. I pored prekjucerasnjeg dogovora stranaka koje su na septembarskim lokalnim izborima osvojile najveci broj odbornickih mesta, kandidat Srpske stranke Krajine i Posavine (SSKiP) Aleksandar Iliskovic nije izabran. Skupstina Banjaluke ima 70 odbornika, od kojih po 12 imaju socijalisti (SR RS) i SSKiP, Demokratska patriotska stranka (DPS) ima osam, a Srpska patriotska stranka (SPAS) pet odbornika. Na jucerasnjem glasanju za gradonacelnika 28 odbornika su bila za Iliskovica, 24 protiv i sestorica uzdrzani. Nastavak sednice najavljen je za utorak u 10 sati.

Predsednik Gradskog odbora SSKIP Ljubomir Puvacic je za neuspeh izbora novog gradonacelnika Banjaluke optuzio poslanike iz redova Socijalisticke partije. "Mi znamo da su DPS, SPAS i SSKIP glasali za Iliskovica. Ja sam sa Nebojsom Radmanovicem, predsednikom Gradskog odbora SP RS razgovarao vise puta i predlagao da odlozimo sednicu, ali je on bio uporan da se ona odrzi i rekao je da ce za ovaj predlog glasati ne samo socijalisti nego i neke druge stranke". "Rekao mi je da je obezbedio da sigurno prodje ovaj predlog, medjutim, predlog kao sto vidite nije prosao, iz cega je vidljivo da odbornici iz redova socijalista nisu glasali", dodao je Puvacic.

"Gradjani Banjaluke su u teskoj situaciji. Mislim da su svi nesretni sto su izabrali nas ovakve, koji nismo u stanju da izaberemo gradonacelnika za dva meseca", izjavio je Nebojsa Radmanovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /