Petak, 5. decembar 1997.

ZBOG PRITISKA AUSTRIJSKOG SAVEZA I FIS

Goldberger odustao od ju-pasosa

Beograd. - Iz izvora bliskih Andreasu Goldbergeru, momku koji je samo zato sto se zamerio Smucarskom savezu Austrije proglasen za narkomana i koji je zeleo da uzme jugoslovensko drzavljanstvo i takmici se za Jugoslaviju u Svetskom kupu i Olimpijskim igrama u Naganu (Japan) saznajemo da je morao da tu svoju zelju "izbrise" iz svoje svesti. Naime, ucenama i pritiscima nezapamcenim u svetu sporta mladi as je bio primoran da povuce sve ono sto je preduzeo i da se zahvali svojim jugoslovenskim prijateljima koji su izasli u susret njegovoj molbi da ga prime pod svoje okrilje.

Afera koja je neocekivano zestoko pogodila Austriju jos se ne smiruje ali ce svakako najnoviji potez Goldbergera u dobroj meri spustiti intenzitet hajke koja se srucila na ovog mladica. Koliko su daleko isli u Austriji govori i podatak da su zabranili svom reprezentativcu i da trenira. Nema sumnje germanski lobi u sedistu Medjunarodne skijaske federacije ucinio je svoje. Veliki novac koji se vrti oko sampiona bitna je odrednica u nastojanjima da se transfer decenije sprovede u delo.

Nas savez je doneo odluku da ide dokraja, a to znaci da registruje Goldbergera, izda mu licencu i "baci" u okrsaje za titule. I taman kada je sve bilo reseno i kada je prevagnulo misljenje da mi mnogo vise mozemo dobiti nastupom ovog fenomenalnog skakaca nego sto mozemo izgubiti zbog eventualne nediscipline i sankcija od strane FIS, dosla je vest preko advokata Andreasa Goldbergera da se od celog "posla" odustane. Izgleda definitivno.

S. N. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /