Petak, 5. decembar 1997.

SERIJA OSTAVKI MEDJU RUKOVODIOCIMA GLAVNIH CRNOGORSKIH MEDIJA

Odlaze celnici RTV i "Pobjede" koji su bliski Bulatovicu

Podgorica, Beta. - Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore Zoran Jocovic podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, saznaje Beta. U pismu koje je Jocovic u sredu uputio predsedniku Upravnog odbora te informativne kuce Predragu Bulatovicu, Jocovic kaze da je ostavka licni cin i da je neopoziva. Medjutim, i sam Bulatovic je istoga dana podneo ostavku na funkciju predsednika Upravnog odbora RTV Crne Gore, pa je u odgovoru Jocovicu preporucio da svoju ostavku na mesto generalngo direktora RTV-a, kako kaze u pismu, procesuira preko novog predsednika Upravnog odbora RTV Crne Gore, koga ce izabrati Skupstina, ili da se obrati predsedniku Skupstine Crne Gore Svetozaru Marovicu.

Cinom podnosenja ostavke na duznost predsednika UO prekidam dalje sluzbeno komuniciranje sa UO kao i sa ostalim odgovornim licima RTV Crne Gore, kaze se u odgovoru Bulatovica Jocovicu. Bulatovic je uputio pismo i predsedniku republicke Skupstine Svetozaru Marovicu kojim ga obavestava o toj ostavci. U pismu, kako Beta saznaje, Bulatovic kaze da ima vise razloga za taj cin ali, kao osnovni navodi cinjenicu "da je zbog politickih interesa od strane jednog broja clanova blokiran rad UO i da (on)ne moze ostvarivati svoje funkcije definisane Zakonom i aktima RTV Crne Gore. Time je omoguceno da se u programu Televizije i Radija drasticno odstupi od programske orijentacije pa i od Zakona o javnom informisanju", kaze Bulatovic u pismu Marovicu.

Prema nezvanicnim, ali pouzdanim informacijama i predsednik Upravnog odbora novinskog preduzeca "Pobjeda" Srdja Bozovic podnece ostavku na tu duznost, a na isti korak ce se, kako se najavljuje, odluciti i clanovi UO Dragisa Pesic i Milutin Ojdanic. Svi oni su, inace, clanovi ili visoki funkcioneri Demokratske partije socijalista Momira Bulatovica. Zoran JOcovic, dosadasnji direktor RTV Crne Gore, nije se eksponirao u javnosti otkako je pocela kriza u DPS-u, ali je cinjenica da je blizak Momiru Bulatovicu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /