Petak, 5. decembar 1997.

POSLE POZARA U LUCANSKOJ FABRICI "MILAN BLAGOJEVIC"

Saopstena imena poginulih

Cacak, Beta. - U pozaru u hemijskoj industriji "Milan Blagojevic" u Lucanima u sredu su poginuli Mila Marinkovic (33), Radenko Dostanic (42) i Milos Kovacevic (47), saopstila je juce lokalna policija. Juce ujutru preminuo je i radnik Miljko Nicovic (56) iz sela Rti, koji je sa jos sestoro tesko povredjenih u nesreci danu ranije prebacen na Vojno-medicinsku akademiju u Beograd. Nesreca se dogodila u sredu oko osam sati kada je izbio pozar u objektu za pakovanje lovackog baruta, gde se u trenutku izbijanja pozara nalazilo 10 radnika. Prema saopstenju policije, strucna komisija sastavljena od predstavnika policije i vojske ispituje uzroke pozara. Izvrsni odbor Skupstine opstine Lucani juce je odlucio da danas proglasi dan zalosti.

VMA U BEOGRADU

Lekari se bore za zivote sestoro povredjenih

Beograd. - Kako je juce objasnio pukovnik dr Radoslav Svicevic, pomocnik nacelnika VMA za informisanje, preminuli radnik Milojko Nicovic imao je opekotine treceg stepena na celoj povrsini tela. On je dodao da se ostalih sestoro radnika takodje nalaze u vrlo teskom stanju i lekari se, preduzimajuci sve mere intenzivnog lecenja, jos bore za njihove zivote. Vesna Davidovic i Milun Prokopijevic zadobili su opekotine na 95 odsto povrsine tela, Radomir Tomasevic i Vera Nikolic na 65 odsto, Dragana Koricanac na 55 i Savo Pantovic na 20 odsto povrsine tela.

Prilikom dovozenja u Beograd radnici su, receno nam je, bili u svesnom stanju. Sada se, medjutim, njihovo stanje menja iz casa u cas, jer im se zbog nesnosnih bolova daju velike doze sredstava za smirenje.

S. M.

Uhapseni direktori lucanske fabrike

Beograd, FoNet. - Ministarstvo unutrasnjih poslova Srbije saopstilo je juce da je, povodom jucerasnje eksplozije u fabrici "Milan Blagojevic" u Lucanima, lisilo slobode direktora Namenske proizvodnje Radosa Milovanovica i jos pet lica, zbog osnovanje sumnje da su izvrsili tesko krivicno delo protiv opste sigurnosti, javljaju beogradski mediji. U saopstenju se navodi da su, uhapseni i zamenik direktora Boban Kostic, rukovodilac radne jedinice Janko Klasnjic, sef proizvodnje Radisa Brocic, rukovodilac Sektora zastite na radu i zastite od pozara Mirko Jokovic i rukovodilac podsektora zastite na radu i zastite od pozara Radenko Matijasevic. Basti, Niksicu, Priboju, Zrenjaninu, Prizrenu, Cacku i Kragujevcu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /