Petak, 5. decembar 1997.

UTVRDJEN PREDLOG ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O IZBORU PREDSEDNIKA CRNE GORE

Djukanovic ce poloziti zakletvu na Cetinju

Podgorica, Beta. - Predsednik Crne Gore prilikom inauguracije polagace svecanu zakletvu, na posebnoj sednici republicke Skupstine, koja ce biti odrzana u crnogorskoj prestonici Cetinju.

Ovo je predvidjeno Predlogom zakona o dopunama zakona o izboru predsednika Republike, koji je juce utvrdila republicka Vlada. Posto Ustavom Republike i Zakonom o izboru predsednika nije uredjen postupak proglasenja izbora predsednika, Vlada je odlucila da se ta ceremonija uredi po uzoru na sve savremene drzave.

Svecana zakletva, koju ce svaki buduci izabrani predsednik polagati, glasi: "Zakljinjem se da cu duznost predsjednika republike vrsiti savjesno i cestito, stititi prava i slobode covjeka i gradjanina, braniti suverenitet, bezbjednost i integritet Republike Crne Gore i Savezne Republike Jugoslavije, po Ustavu". Dopunama zakona je predvidjeno da se na ocu sednicu pozivaju dotadasnji predsednik Republike, predsednik i sudije Ustavnog suda, predsednik Vrhovnog suda, predsednik i clanovi Vlade, poglavari verskih zajednica, drzavni tuzlac, predstavnici VJ, predsednik CANU i ostali gosti.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /