Subota, 6. decembar 1997.

MILJAN MILJANIC O NASIM RIVALIMA U "F" GRUPI, POSEBNO O NEMACKOJ

Doslo vreme za "naplatu dugova"

Beograd. - "Zreb u Marseju verifikovao je povratak Jugoslavije u svetski fudbal i to je najvaznija cinjenica za nas" rekao je juce predsednik FSJ Miljan Miljanic koji je juce direktno sa Beogradskog aerodroma stigao u FSJ. "To je uspeh svih nas koji radimo u fudbalu", istakao je prvi covek naseg fudbala, a zatim u kratkim crtama "opisao" nase rivale u grupi:

- Nemci su reprezentativni i klupski prvaci Evrope a nedavno je u Tokiju Borusija osvojila i titulu najbolje ekipe na svetu. Oni su u onoj grupi selekcija koje su za nas uvek bile fatalne. Medjutim, ova generacija ne priznaje komplekse i to je njihova prednost. Govoriti o nemackom fudbalu je - pleonazam. Oni su gotovo u svakom finalu a cesto su takmicenja zavrsavali kao pobednici. Ipak, uz sve postovanje, mi cemo uciniti sve da konacno srusimo neprijatnu tradiciju.

Ako se izuzme jedan prijateljski susret i mec olimpijskih selekcija, mec s Amerikancima zvanicno ce biti prvi dve najbolje reprezentacije:

- Njihovu ekipu formirao je nas Bora Milutinovic. To je iskusan tim u kome gotovo svaki igrac ima izmedju 60-70 meceva u nacionalnom dresu. Jugosloveni su imalii veliki uticaj na razvoj fudbala u ovoj zemlji, cak 99 nasih zemljaka ostavilo je traga na ovaj sport, koji Amerikanci jos "otkrivaju".

Miljanic je izneo i misljenje predsednika FS SAD Alena Rotenberga koji je, u jednoj prilici, izjavio da njihova ekipa ima sanse protiv Jugoslovena (naravno, i Iranaca), dok im je Nemacka suvise jak rival.

Sto se tice Iranaca, Miljanic je istakao podatak da u njihovoj reprezentaciji igra cak sest "stranaca", predvodjenih Azizijem, clanom nemackog Kelna i najboljim fudbalerom Azije.

- Oni imaju "kulturu igre" i talentovane fudbalere. Snazni su kao kolektiv i veoma emotivni - placu i kad pobede i kad izgube.

B. K.

FIFA promenila satnice

Zeneva. - FIFA je promenila pocetke sest utakmica na Svetskom prvenstvu, medju njima i dva meca "plavih". Susret s Iranom pocece u 15.30 (umesto u 14.30), a s Nemackom u 12.30 (umesto u 17.30). Razlog ovih izmena je "prilagodjavanje TV-semi".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /