Subota, 6. decembar 1997.

SAOPSTENJE AMERICKE AMBASADE U MADRIDU

Otkazan susret Gelbard-Gonsales

Demantovano pisanje spanskog dnevnika "Mundo" da Vasington planira da predlozi bivseg spanskog premijera za specijalnog izaslanika UN za bivsu Jugoslaviju

Madrid, Rojters. - Sjedinjene Drzave juce su demantovale pisanje spanskog dnevnika "Mundo", prema kojem je Vasington planirao da predlozi bivseg spanskog premijera Felipea Gonsalesa za specijalnog izaslanika Ujedinjenih nacija za bivsu Jugoslaviju.

Prema izvestaju "Munda" od cetvrtka, juce u Madridu trebalo je da bude odrzan razgovor o ovoj ideji izmedju Gonsalesa i specijalnog americkog izaslanika za Bosnu Roberta Gelbarda.

Americka ambasada u Madridu saopstila je da navodni predlog "u sustini nema osnova". U saopstenju ambasade SAD kaze se da je za juce bio planiran sastanak Gonsalesa i Gelbarda, ali da je americki diplomata morao da otkaze put zbog razgovora o Bosni u Vasingtonu.

"Prava svrha planiranog susreta Gelbarda sa Gonsalesom bila je razgovor o potencijalnim aktivnostima Gonsalesa u svojstvu postavljenog predstavnika predsedavajuceg Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Srbiji", saopstila je ambasada SAD u Madridu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /