Sreda, 10. decembar 1997.

RODITELJI OTETIH U STRPCIMA PISALI PREDSEDNIKU MILOSEVICU

Rodbina ceka pomoc sefa drzave

Predsednika Jugoslavije roditelji davno otetih u Strpcima mole da ispuni obecanje i omoguci da se osumnjicenom Nebojsi Ranisavljevicu sudi u Crnoj Gori

Podgorica. - Savezni sud uskoro treba da odluci koji je sud nadlezan da sudi Nebojsi Ranisavljevicu, optuzenom u Crnoj Gori za ucesce u otmici gradjana muslimanske nacionalnosti u stanici Strpci i njihovoj likvidaciji.

Tim povodom, roditelji otetih uputili su pismo predsjedniku SR Jugoslavije Slobodanu Milosevicu, u kome ga mole da ucini sve sto je u njegovoj moci "kako bi se sudjenje osumnjicenom obavilo u Crnoj Gori". Izrazavajuci nadu da ce im predsjednik Milosevic pomoci, roditelji isticu da je njihova molba utemeljena na cinjenicama da je "osumnjiceni i uhapsen u Crnoj Gori", i da je "najveci broj otete djece iz Crne Gore".

- Uvjeravamo Vas da je strasno, i nepodnosljivo bolno ostati bez djeteta, a narocito kad ne znate ni zasto, ni kako su liseni zivota. Sigurni smo da mozete da zamislite svu tezinu naseg bola, jer ste i sami otac djece priblizno istih godina i slicnih zivotnih nadanja. Na nasu zalost, sulude ruka mrznje izbrisala je zivote nase djece, i ugasila nase roditeljske nade. Bili smo, i sami znate koliko dugo, u laznoj nadi da se makar neko od nase djece jos uvijek nalazi u zivotu. Vi ste nam u Prijepolju obecali da cete sve uciniti da se sazna istina o otmici i svirepim ubistvima neduzne djece. Ubijeni su samo zato sto su druge vjere - stoji u pismu upucenom predsjedniku SRJ.

Osumnjiceni Ranisavljevic uhapsen je u Crnoj Gori i trebalo je da mu se sudi u bjelopoljskom Visem sudu, ali se on proglasio nenadleznim. Nenadleznim se proglasio i sud u Jagodini, pa je sada na SAveznom sudu da odluci kome ce biti predat u nadleznost ovaj delikatni sudski predmet.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /