Sreda, 10. decembar 1997.

NEDELJNI PREGLED POSLOVANJA BEOGRADSKE BERZE

Nova pravila prepolovila promet

Beograd. - Na Beogradskoj berzi zabelezen je pad prometa za pedeset procenata posto su uvedena stroza pravila poslovanja. Ukupni obrt pao je na 59,379 miliona dinara prema preko 119 miliona dinara prethodne nedelje a broj zakljucenih poslova porastao je na 128 prema 122 u prethodnoj nedelji.

Beranski indeks na kratkorocne hartije od vrednosti porastao je za 7,79 indeksnih poena, kao znak povecanja sigurnosti investitora.

Dileri upozoravaju na sve vecu nelikvidnost i na to da veliki broj banaka ulazi u crveno. Najveci minus je u ponedeljak imala Beobanka sa 91 milionom dinara minusa. Istovremeno smanjuje se i obim bankarskih depozita po vidjenju sa 3,2 na tri milijarde dinara.

Na listi A Beogradske berze pored drzavnih i obveznica NBJ je i dalje samo preduzece "Dinara" dok ostale firme koje su se nalazile na listi jos nisu ispunile zahteve Beogradske berze.

Kamata na blagajnicke i komercijalne zapise kretala se od pet do osam odsto mesecno a rocnost je bila od 30 do 90 dana. Blagajnickim i komercijalnim zapisima i sertifikatima o depozitu trgovalo se u vrednosti 19.149 miliona dinara.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /