Sreda, 10. decembar 1997.

"AMNESTI INTERNESENEL" U POTRAZI ZA RATNIM ZAROBLJENICIMA IZ BOSNE

Nestao vojnik Dragan Mitrovic

Jedan od mnogih:
Dragan Mitrovic

Ispred organizacije za zastitu ljudskih prava "Amnesti internesenel", koja se bavi i traganjem za nestalim licima, vojnicima i civilima nakon rata u Bosni i Hercegovini, njen clan Mikel Sekavin predvodi grupu iz Italije koja traga za Draganom Mitrovicem, vojnikom Vojske Republike Srpske.

Mitrovic je, prema podacima koje je "Amnesti internesenel" o njemu pribavio, nestao 17. septembra 1995. godine. Bio je vojnik u armiji bosanskih Srba, Prvi korpus, 31. brigada, Treci bataljon, treca jedinica, pod komandom Boska Veljica. Oktobra 1994. godine bio je na frontu u Vakufu, u okolini Srbobrana. Uhapsili su ga vojnici HVO, u blizini Jajca, 16. septembra 1995. Nije nemoguce, mada nije verovatno, da je zadrzan od strane pripadnika Armije Bosne i Hercegovine (ABiH).

Roditelji Dragana Mitrovica kazu da su videli svog sina u programu Hrvatske televizije, 16. septembra 1995. godine, u 19.30 casova. Bio je s grupom od 84 zarobljenika bosanskih Srba, s njihovim komandantom Nebojsom Raonicem, zarobljenim u okolini Jajca .

Dragan Mitrovic rodjen je u Bijeljini, 16. novembra 1975. Visok je 186 cantimetara, tezak 60 kilograma, smedje kose, normalne konstitucije, bez posebnih znakova raspoznavanja. Njegovi roditelji zive u Bijeljini, u ulici Brace Lukica 7/10, Republika Srpska i, kako se istice u Sekavinovom dopisu, bili bi zahvalni na svakoj informaciji o nestalom sinu.

LJ. G.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /