Cetvrtak, 11. decembar 1997.

IZJAVA PREDSEDNIKA SINDIKATA BIH

Djukanovic uskoro u Sarajevu?

Podgorica, Beta. - Predsednik Saveza sindikata Federacije BiH Sulejman Hrle izjavio je juce u Podgorici da ce crnogorski premijer i novoizabrani predsednik Republike Milo Djukanovic uskoro posetiti Bosnu i Hercegovinu.

Hrle je to rekao na konferenciji za novinare u Savezu samostalnih sindikata Crne Gore, ciji je gost od 8. decembra. On je naglasio da njegova poseta crnogorskim sindikalcima predstavlja pokusaj da se politicarima ukaze na cinjenicu da privrednici sa prostora bivse Jugoslavije zele medjusobnu saradnju. On je dodao da su privrednici Federacije BiH veoma zainteresovani za Luku Bar i da je rukovodstvo Luke izrazilo spremnost da privredi BiH, pod povoljnim okolnostima, omoguci koriscenje luckih gatova i dokova i izrazio zadovoljstvo rezultatima razgovora koje je vodio u tom preduzecu.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Crne Gore Danilo Popovic je rekao da bi kontakt predstavnika Luke Bar sa bosanskim sindikalcima trebalo da bude podstrek i drugim privrednicima da se sto brze povezu sa kolegama u BiH. Popovic je naglasio da su privredna saradnja BIH i Crne GOre, odnosno Jugoslavije, kao i otvoreno trziste, neminovnost.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /