Cetvrtak, 11. decembar 1997.

SVECANO OBELEZENO 60 GODINA EKONOMSKOG FAKULTETA

Marjanovic: “S vasom pamecu likvidirali smo hiperinflaciju"

Vlada Srbije ce i dalje nastojati da sprovodi cenovnu i valutnu stabilnost, rekao predsednik srpske vlade

Mirko Marjanovic

Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu juce je proslavljeno sest decenija rada ove najvece jugoslovenske visokoskolske institucije na kojoj je dimplomiralo vise od 31.000 studenata. Svecanosti su pored brojnih predstavnika univerzitetskih ustanova iz zemlje, privrednih organizacija i banaka prisustvovali i profesori inostranih obrazovnih ustanova s kojima saradjuje Ekonomski fakultet.

“Retko kad je ekonomska misao bila tako uspesna u praksi kao poslednjih godina u Jugoslaviji", rekao je pozdravljajuci goste Mirko Marjanovic, predsednik Vlade Srbije i predsednik Pocasnog odbora za proslavu 60 godina Ekonomskog fakulteta. “U programu monetarne rekonstrukcije i ekonomskog oporavka zemlje ucestvovalo je oko 70 ekonomista, a medju njima je znacajan broj pofesora Ekonomskog fakulteta. Oni su svojim znanjem i iskustvom pomogli da se likvidira hiperinflacija, ostvari makroekonomska stabilnost, obezbedi privredni oporavak i uslovi za uspesnu tranziciju i primenu trzisnih principa.Vlada Srbije ce i dalje nastojati da sprovodi cenovnu i valutnu stabilnost, brzu primenu vlasnicke transformacije, prestrukturiranje privrede i otvaranje prema svetu".

Povodom ovog znacajnog jubileja juce je pusten u rad Informativni sistem biblioteke Ekonomskog fakulteta. Takodje je otvoren i Centar za finansijska trzista - Diling rum - preko kojeg je uspostavnjena direktna veza sa svetskim berzama, a odrazace se i dvodnevni naucni skup “Ekonomija na pragu 21. veka". Najzasluznijim naucnim radnicima i saradnicima urucene su povelje i plakete.

M. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /