Cetvrtak, 11. decembar 1997.

JUCE SVECANOST U PETROVARADINU

Gas stigao u furune

Svecano pustanje pedeset kilometara duge gasne mreze proteklo u nadmudrivanju predstavnika uprave grada i “Gasa"

Nakon trogodisnjeg cekanja, u oko 800 domova u Petrovaradinu juce je pusten gas. Simbolicni plamen zapalio je predsednik UO “Gasa" dr Djordje Basic, cime je i prakticno gas krenuo kroz 50 kilometara dugu mrezu. Od oko pet miliona nemackih maraka, koliko je do sada ulozeno u gasifikaciju grada, cetvrtina para utrosena je za gasnu mrezu Petrovaradina.

- Gradjani Petrovaradina do skoro su bili, na izvestan nacin, u losijem polozaju u odnosu na zitelje Novog Sada. Ovo je u poslednjih desetak godina najznacajnija investicija u ovom delu grada. Medjutim, treba reci da su pare, kroz samodoprinos u koji su se Petrovaradincani ukljucili godinu dana pre pocetka radova, obezbedili ovdasnji gradjani i JKP “Novi Sad - Gas". Gradska uprava ovaj vitalni objekat nije podrzala finansijski ali, verujemo da ce, ipak, ispuniti svoje obaveze prema ovom javnom preduzecu - rekao je dr Djordje Basic, pustajuci u rad gasnu mrezu.

Direktor “Gasa" Jovo Vujanovic je najavio pustanje jos nekoliko gasnih mreza u Budisavi, Bukovcu, Detelinari, Ledincima, koje ce proraditi do 25. decembra. Direktor Vujanovic je potvrdio reci dr Basica da je grad duzan “Gasu" precizirajuci da se radi o 14 miliona dinara. Na svecanosti je replicirao odbornik u Skupstini grada Predrag Novikov podsecajuci da jos uvek nije okoncan spor izmedju grada i “Gasa" o pitanju vlasnistva.

- Kada grad ponovo preuzme upravljanje nad ovim javnim preduzecem tada ce, verujem, i dati pare koje duguje - objasnio je Predrag Novikov.

Osvrcuci se na odnos Novog Sada prema Petrovaradinu, dr Miroslav Negrojevic je rekao da ce sve biti mnogo bolje kada ovo naselje postane opstina. Do promena statusa doci ce, tvrdi dr Negrojevic, do kraja naredne godine.

N. Jovicevic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /