Cetvrtak, 11. decembar 1997.

STUDENTSKI POLITICKI KLUB O BEZANJU OPOZICIJE OD ODGOVORNOSTI

Vreme za podvlacenje crte

Beograd. - Cinjenica da je na ove predsednicke izbore izaslo 53 odsto gradjana Studentski politicki klub ne cini srecnim, niti ova cinjenica ide u prilog antiizbornom bloku u kojem se i mi nalazimo - rekao je na jucerasnjoj konferenciji za stampu Cedomir Jovanovic, predsednik Studentskog politickog kluba. Prema njegovim recima, njihova antiizborna kampanja demonstrirala je sve ono sto su nasi gradjani znali i osecali.

- Nasa opozicija, u koju ne ubrajam Srpski pokret obnove i Srpsku radikalnu stranku, posle visegodiseg bezanja od odgovornosti pobegla je od same sebe. Nasi gradjani zele promene, medjutim, to je samo neartikulisana zelja i potreba za necim novim. Glasaci Socijalisticke partije Srbije ne glasaju za Milutinovica zbog njega samog vec u strahu da ne pobedi neki drugi kandidat. Sto se tice glasaca Vuka Draskovica to su osobe koje mu sve manje i manje veruju. Nas prioritet mora biti podvlacenje crte u opoziciji da se ovakva situacija ne bi produzila u nedogled - rekao je Jovanovic.

Komentarisuci situaciju na Kosovu i Metohiji, lider Studentskog politickog kluba je rekao da u ovakvoj situaciji medjunarodna zajednica "mora bit garant stabilnosti".

V. Dj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /