Subota, 13. decembar 1997.

IZBORNA KAMPANJA MILANA MILUTINOVICA

Seljacima otpisati poreske dugove

Beograd, Beta. - Kandidat levice za predsednika Srbije Milan Milutinovic izjavio je juce u Rumi da ce na "njegov pritisak" Vlada Srbije doneti za dva dana Uredbu o otpisu poreskih dugova iz perioda od 1994. do 1996. godine za 1.350.000 poljoprivrednih domacinstava. "Oni koji su platili poreze u to vreme, racunace im se kao poreski kredit i bice u povoljnijoj situaciji", rekao je Milutinovic Radio Rumi, a prenosi Radio televizija Srbije.

Milutinovic je dodao da ce Savezna vlada za "dva, tri dana doneti predlog Zakona za odlaganje svih visokih dugova na 10 do 13 godina". "Mislim da cemo doci i do dobre kreditne politike u okviru agrara sa bankama, treba stvoriti potrosacke kredite, a moramo ici i na kredite za poljoprivredu, kupovinu masina i kupovinu zemlje", rekao je Milutinovic.

Milutinovic je ocenio da nije dobro "sedeti kod kuce i posmatrati stvari, jer ce se rezultati izbora podjednako odnositi na one koji su ucestvovali i na one koji nisu ucestvovali". "Ja se ustrucavam da pozivam na izbore, jer to mogu svi da shvate da pozivam da glasaju za mene. To bi bilo neskromno jer jednom broju ljudi se svidja jednom se ne svidja i svako ce ocenjivati po svojoj savesti", rekao je Milutinovic i dodao da u svakom slucaju gradjani treba da izadju na izbore.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /