Subota, 13. decembar 1997.

"MOBTEL" SVE VISE "ZAHVATA" EVROPU

Mobilni i za Italiju i Belgiju

Beograd. - Pretplatnici kompanije "Mobtel" od danas, zahvaljujuci realizaciji "roming" ugovora sa italijanskim operatorom mobilne telefonije kompanijom TIM (Telecom Italija Mobile), mogu da svoje aparate koriste (telefoniraju) i na teritoriji Italije. Posto je pre tri dana uvedena mogucnost koriscenja nasih mobilnih telefona GSM mreze u Ceskoj i Austriji, sada se broj partnera povecao na 19 operatora iz 16 zemalja Evrope, kao i jednog partnera u nacionalnom "romingu", kompaniju "ProMonte" iz Crne Gore.

- Tako sada svojim pretplatnicima GSM mobilne mreze "Mobtel" omogucuje da telefone koriste na teritoriji gotovo citave Evrope - kaze Maja Djordjevic, direktor Informativne sluzbe "Mobtela". - Istovremeno, zahvaljujuci "roming" ugovorima sa stranim operatorima mobilne telefonije omoguceno je i pretplatnicima iz inostranstva da telefoniraju u mrezi "Mobtela" na teritoriji Jugoslavije.

Kako saznajemo od ponedeljka, 15. decembra po osnovu ovakvog ugovora nasi mobilni telefoni trebalo bi da "zazive" i u Belgiji, odnosno belgijski u nasoj zemlji.

P. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /