Subota, 13. decembar 1997.

JUCE ZASEDALA SKUPSTINA OPSTINE PODGORICA

Novi gradonacelnik Radivoje Rasovic

Jedanaest odbornika DPS napustilo sednicu u toku utvrdjivanja dnevnog reda, jer nije prihvacen njihov stav da Bulatovicevi odbornici nemaju legitimitet

Podgorica. - Iako su ih odbornici opozicione koalicije "Narodna sloga" upozorili da time krse ustavno nacelo da "clan Vlade ne moze vrsiti druge javne funkcije profesionalno", odbornici Demokratske partije socijalista Momir Bulatovic, potpomognuti odbornickom grupom Narodne stranke dr Bozidara Bojovica, za novog gradonacelnika Podgorice izabrali su Radivoja Rasovica, ministra za poljoprivredu, sumarstvo i vodoprivredu.

Jedanaest odbornika Demokratske partije socijalista, kojom rukovodi Milica Pejanovic Djurisic, napustilo je sjednicu jos u toku utvrdjivanja dnevnog reda, posto nije prosao njihov predlog da se zasjedanje opstinskog parlamenta odgodi jer odbornici DPS-a Momir Bulatovic nemaju legitimitet, shodno odluci Vrhovnog suda Crne Gore.

- Umjesto da razgovaramo o odgovornosti sekretara Nevena Gosovica, zbog neurednih birackih spiskova, i o odgovornosti potpredsjednika, vi predlazete za gradonacelnika covjeka koji je tek juce podnio ostavku u Vladi Crne Gore, zahvalivsi se na korektnoj saradnji - rekao je Slavko Boljevic, sef poslanickog kluba DPS Milice Pejanovic Djurisic.

On je podsjetio odbornike da je to "okna ista Vlada kokja je sest poslednjih mjeseci javno prikazivana kao lopovska, i koju treba mijenjati zarad Crne Gore"-

- Iz tog razloga trazim od vas da prihvatite ovu cinjenicu da se konstatuje da smo osporili legitimitet dvadeset dvojici odbornika ove skupstine, njihovim iskljucenjem iz partije prije mjesec dana i da se ova skukpstina mora odloziti - istakao je Boljevic, konstatujuci da se ne smije dozvoliti da u Podgorici vlada "neformalna grupa".

Odbornici Demokratske partije socijalista Momira Bulatovica, diplomirani pravnici u njenim redovima ustvrdili su da nema rijeci o "krsenju Ustava", te da je dovoljan razlog za izbor Rasovica za predsjednika Podgorice to sto je podnio ostavku na funkciju ministra poljoprivrede.

B. I. Milicic

Provereni privrednik

Radivoje Rasovic je rodjen 1954. godine. Zavrsio je ekonomski fakultet. Prije izbora za ministra poljoprivrede bio je predsjednik Poslovnog odbora "Agrokombinata 13. jul". Clan je GO DPS Momir Bulatovic.

Rasovic je jedini ministar u kabinetu Mila Djukanovica koji se u podjeli Demokratske partije socijalista priklonio Momiru Bulatovicu, ucestvujuci u njegovim politickim promocijama za predsjednika Crne Gore.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /