Ponedeljak, 15. decembar 1997.

MOMIR BULATOVIC, PREDSEDNIK CRNE GORE

"Nikakva korist od clanstva u MMF-u"

Klinton to pismo pise vec tri godine zaredom, ne zbog SRJ vec zbog svog Kongresa, rekao je Bulatovic

Podgorica, FoNet. - Momir Bulatovic, predsednik Crne Gore, izjavio je danas da odluka Bila Klintona, predsednika Sjedinjenih Americkih Drzava o produzenju sankcija ne predstavlja nikakav znacajan dogadjaj, te da ni ponovnim uclanjenjem u MMF i Svetsku banku "ne bismo imali skoro nikakve koristi". "Izjava i pismo Klintona o produzenju sankcija su u nasoj stampi preuvelicani, nista sezapravo novo nije desilo, taj Klinton to pismo pise vec tri godine za redom, ne zbog SRJ vec zbog svog Kongresa", rekao je Bulatovic, ustvrdivsi da SRJ ne bi bilo nista bolje i da je clanica MMF-a "jer u kojoj se to zemlji zivi bolje od kredita MMF-a i Svetske banke?"

Komentarisuci zahteve za otvaranje granicnih prelaza izmedju Crne Gore i Albanije, odnosno Hrvatske, Bulatovic je rekao da se to cini samo zato da bi se lakse svercovalo, odnosno da bi se, kako je rekao, lakse mogla unositi droga i oruzje.

Bulatovic je i juce ponovio teske optuzbe na racun ovdasnje vlasti, posebno premijera Mila Djukanovica, rekavsi da je preko 200 visokih funkcionera njegove partije ostalo, kako je rekao, bez hleba. Protivnicka strana je prema recima Bulatovica odbornicima iz njegove stranke u Skupstini opstine Podgorica, u bici za smenjivanje gradonacelnika, nudila po 200.000 nemackih maraka za jedan glas, a nekima je preceno da ce ostati bez posla. Tokom trajanja tribine, inace, uzvikivane su pogrdne reci na racun premijera Djukanovica, Milice Pejanovic-Djurisic, Svetozara Marovica i Ratka Vukotica, predsednika Vrhovnog suda Crne Gore.

Izbori ce biti ponovljeni

Podgorica. - "Necu se odazvati pozivu za inauguraciju Mila Djukanovica na Cetinju, iako ja 16. januara 1998. godine vise necu biti predsjednik Crne Gore" - izjavio je Momir Bulatovic povodom primopredaje predsjednicke funkcije. Na tribini svojih pristalica i simpatizera u Niksicu, Bulatovic je ponovio svoju pricu da "predsjednicki izbori nijesu bili regularni", izrazivsi uvjerenje da ce zbog toga ubrzo biti ponovljeni.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /