Ponedeljak, 15. decembar 1997.

SKUPSTINA GRADA PREDLAZE LJILJANU BLAGOJEVIC ZA UPRAVNIKA ZVEZDARA TEATRA

Pozoriste trazi Dusana Kovacevica

Nenad Brkic, aktuelni upravnik Zvezdara teatra: "Nije bitna licnost, vazan je nacin na koji se imenuje novi upravnik"

Nagadjanja oko toga da li je Skupstina grada, to jest Gradski Sekretarijat za kulturu, predlozio imenovanje glumice Narodnog pozorista u Beogradu, Ljiljane Blagojevic za upravnika Zvezdara teatra, pokazala su se tacnim. "Na sednici Skupstine grada podnet je predlog da se ja razresim duznosti upravnika a da na to mesto bude imenovana Ljiljana Blagojevic", kaze Nenad Brkic, aktuelni upravnik Zvezdara teatra.

"To nam je, kaze Brkic dalje, potvrdio sekretar Sekretarijata za kulturu Skupstine grada Slobodan Skerlic, u razgovoru koji smo obavili jos u petak po podne. Zurba sa kojom je ovaj predlog dosao na dnevni red objasnjena je zeljom da do Nove godine budu popunjene rupe u svim kulturnim ustanovama i institucijama."

Nenad Brkic dalje istice da je iz pozorista potekao predlog da za upravnika Zvezdara teatra bude imenovan Dusan Kovacevic. "Smatrali smo da je ovom prilikom doslo do elementarnih propusta u radu gradskog Sekretarijata za kulturu. Njihovo je legitimno pravo da imenuju novog upravnika, pogotovu sto sam ih ja jos pocetkom sezone obavestio da vise nisam zainteresovan za tu funkciju. Nije, medjutim, jasno zasto nije konsultovan Upravni odbor pozorista kao ni zaposleni u Zvezdara teatru, kao sto je red i kao sto je radjeno u slucajevima imenovanja upravnika Ateljea 212 i Beogradskog dramskog pozorista."

Posto ce imenovanje upravnika Zvezdara teatra biti obavljeno na sledecoj sednici Skupstine grada, "predlozili smo gospodinu Skerlicu da to bude Dusan Kovacevic", kaze Nenad Brkic, dodajuci, kako se nada "da taj predlog nije potrebno posebno obrazalgati. Istovremeno, ovim predlogom izlazimo u susret zelji Gradskog sekretarijata za kulturu koji kaze da ovo pitanje hoce da resi konstruktivno,, kaze Brkic i dodaje "ako im je to stvarna zelja evo prilike i da to dokazu".

Predlozeno personalno resenje Nenad Brkic nije zelo da komentarise. On kaze: "Nije bitna licnost koju predlaze gospodin Skerlic, vazan je nacin na koji se imenuje novi upravnik".

Ono sto aktuelni upravnik Zvezdara teatra Nenad Brkic, posebno istice jeste cinjenica. "da smo tokom svih ovih godina sacuvali pozoriste od politickih uticaja i nasa je zelja da tako ostane i u buduce".

Dramskog pisca Dusana Kovacevica nismo pronasli kako bi ga pitali sta misli o potezima Gradske vlasti ali nam je Nenad Brkic rekao da "Dusan Kovacevic prihvata predlog zaposlenih u Zvezdara tetaru da bude imenovan za upravnika ovog pozorista."

Z. Jovanovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /