Ponedeljak, 15. decembar 1997.

JUCE OKO PODNE U UGRINOVACKOJ ULICI U ZEMUNU

Seseljev telohranitelj prebio Zemunca Branka Munjizu

Panic je odmah nakon dogadjaja uhapsen i odveden u SUP Beograd

Zemun.- Rodjenog Zemunca Branka Munjizu (47) juce oko podneva ispred njegove kuce u Ugrinovackoj ulici pretukao je Petar Panic- Pana, licni telohranitelj lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Seselja. Panic je odmah nakon dogadjaja uhapsen i odveden u SUP Beograd, dok je Munjiza sa teskim telesnim povredama nakon ukazane lekarske pomoci u zemunskoj bolnici predvece pusten kuci.

Prema recima Munjize, do incidenta je doslo posle spora sa Panicem koji je na travnjaku ispred ulaza u njegovu kucu iskopao temelje za kiosk. "Pre nekoliko dana razgovarao sam sa Panicem i bio u opstini i zamolio ih da obustave izgradnju tog kioska i pretresu predmet, jer mi zagradjuje ulaz na imanje koje moja porodica ima vec 50 godina. Moja molba nije uslisena pa sam u nedelju, oko 12 sati, uzeo lopatu i zatrpao iskopani temelj. Samo nakon nekoliko trenutaka u crvenom porseu pojavio se Panic i posao prema meni. Mislio sam da hoce razgovor, ali pogresno- jer cim je prisao blizu krenuo je da me udari pesnicom. Uspeo sam da blokiram udarac, pa se on okrenuo i otrcao do kola da uzme pistolj. Posao sam za njim i okliznuo se na blato, uganuvsi nogu. U tom momentu, Panic me je tri, cetiri puta udario pistoljem po glavi i nogom u lice i tada sam izgubio svest"- kaze za "Nasu Borbu" Munjiza.

Advokat Fedor Ribicic, koji je zajedno sa Draganom Zdravkovicem stajao po strani i bio ocevidac dogadjaja kaze da je Panic dok je Munjiza krvav lezao u nesvesti, uperio pistolj u njih dvojicu. "Videvsi da nimo opasni, seo je u kola i pet minuta vozio u krug. Onda je opet stao, i zatrazio da Branka odvede u bolnicu, mada ja mislim da se uplasio i ko zna sta je hteo da uradi. Stigla je u medjuvremenu policija i odmah ga uhapsila"- rekao nam je Ribicic.

Deset minuta po dogadjaju, na licu mesta u zelenom mercedesu pojavila su se dva momka, koji su, kako tvrde ocevici, bili naoruzani. Kako je u tim trenucima upravo stigla policija, "mercedes" je detaljno pretresen, i u njemu je pronadjeno nelegalno oruzje, pa su pomenuta dvojica uhapsena.

Po navodima lekarskog izvestaja, Branko Munjiza na glavi ima tri povece razderotina sirine od jednog do tri centimetra, koje su usivene, i podliv na licu. "Da nije potegao pistolj Panic ne bi dobro prosao, jer nije on bas onakva sila kako se misli. Ja nemam veze sa politikom, policijom i slicnim stvarima, nisam "ustasa", i cist sam Srbin ko suza. Rodjen sam u Zemunu, tu zivimo godinama, mnogo ljudi me poznaje i mislim da je ovo planski akt radikala. Ovo je naime prvi put da postave kiosk ispred privatne kuce pa su zeleli eksperimentisu- jer ako bi kod mene kao priznatog Zemunca to proslo, moglo bi i kod ostalih"- zakljucuje Branko Munjiza, dodajuci kako za sada nece privatno krivicno goniti Panica, jer ocekuje da to uradi drzava. Valja podsetiti da je Petar Panic vec osumnjicen za prebijanje beogradskog advokata Nikole Barovica u prostorijama BK televizije.

D. Petrovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /