Utorak, 16. decembar 1997.

HUMANITARNI KONCERTI RADETA SERBEDZIJE U CENTRU "SAVA"

Veceri nostalgije i melanholije

Velika dvorana Centra "Sava" bila je sinoc i preksinoc gotovo do poslednjeg mesta ispunjena onima koji su zeleli da cuju i vide Radeta Serbedziju, koji je s porodicom i prijateljima priredio dva humanitarna koncerta. Celokupan prihod s ovih koncerata namenjen je 11-ogodisnjem Marku Hinicu, koji mora da se podvrgne operaciji bubrega u Parizu.

Serbedzija je izvodio sopstveni kantautorski repertoar, stare hitove Arsena Dedica, obrade Bulata Okudzave, recitovao svoju poeziju, Rakica...Najbolje bi bilo reci da je razmenjivao snazne emocije s publikom u, kako se i moglo ocekivati, nostalgicno-melanholicnom druzenju. Deo veceri pripao je svojevrsnoj ispovesti cuvenog glumca o iskustvima poslednjih godina, koja je on opisao kao "od refjudzija do ratnog profitera", aludirajuci na svoju nedavno zapocetu holivudsku karijeru.

Specijalno za ovu priliku iz Zagreba su doputovali Serbedzijini kcerka i sin Lucija i Danilo, a nastupile su i mnogo mladje Nina i Vanja, slavne pevacice iz Londona, kako ih je otac predstavio. Porodica Serbedzija je podrsku na sceni dobila od: Fernanda Vicenca Ornjanija, reditelja iz Italije, Ane Sofrenovic, Petra Bozovica, brace Teofilovic, Orkestra Feata Sejdica, Vlade Divljana i Old Stars Banda, a prve veceri je pred beogradskom publikom bila i poznata engleska glumica i borac za ljudska prava Vanesa Redgrejv.

R.K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /