Utorak, 16. decembar 1997.

SINOC ZASEDAO PREDSEDNICKI DOM SKUPSTINE BIH

Usvojen zakon o putnim ispravama

Poslanici iz RS zahtevali da se Poslanicki dom izjasni o sporazumu o dvojnom drzavljanstvu, sto su ga u subotu potpisali Krajisnik i Milutinovic, a poslanici SDA to nisu prihvatili da se o tome glasa

Sarajevo, Beta. - Predstavnicki dom Parlamentarne Skupstine BiH usvojio je vecinom glasova sinoc u Zemaljskom muzeju u Sarajevu Zakon o putnim ispravama BiH. Prema tom zakonu i amandmanu koji je usvojen na Bonskoj konferenciji, BiH ce imati tri verzije korica pasosa.

Prva verzija ce biti za gradjane Republike Srpske (RS) i na njoj ce, pored cirilicnih natpisa "Bosna i Hercegovina" i "pasos" stajati i naziv entiteta "Republika Srpska" napisan upola manjim slovima. Verzija za gradjane hrvatske nacionalnosti u Federaciji BiH razlikovace se od verzije za gradjane bosnjacke nacionalnosti samo u tome sto ce umesto naziva "pasos" pisati "putovnica".

U trenutku zatvaranja ovog izdanja vodjena je rasprava o Zakonu o drzavljanstvu BiH, s tim da su predstavnici Srpske demokratske stranke trazili da se pre tog zakona Predstavnicki dom izjasni o sporazumu o dvojnom drzavljanstvu koji su u Beogradu potpisali clan Predsednistva BiH iz RS Momcilo Krajisnik i ministar inostranih poslova SRJ Milan Milutinovic, kao i o izjavi Predsednistva BiH od pre dva meseca u kojoj se gradjanima BiH dopusta da imaju drzavljanstvo BiH. Poslanici Stranke demokratske akcije nisu prihvatili da se glasa o bilo cemu osim o predlogu zakona o drzavljanstvu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /