Sreda, 17. decembar 1997.

U PONEDELJAK, 22. DECEMBRA, U POSLOVNOM CENTRU “CUKARICA"

Izborna skupstina SPO-Zajedno

Hocemo da ostanemo zajedno sa clanicama koalicije “Zajedno" i okupimo ostale stranke koje nisu bile u koaliciji, u sirok front patriotskih i demokratskih snaga, kaze Jovan Marjanovic

Izborna skupstina nove politicke stranke Srpski pokret obnove-Zajedno, bice odrzana u ponedeljak 22. decembra u sali Poslovnog centra “Cukarica", kaze u izjavi za nas list prof. Jovan Marjanovic, koji je prosle nedelje izabran na mesto kopredsednika inicijativnog odbora pomenute stranke. Pre izborne Skupstine SPO nece imati zvanicne sastanke s opozicionim strankama s kojima radi na okupljanju demokratskog fronta, tvrdi Marjanovic. Program i Statut nove stranke vec su uradjeni, i bice vec ove nedelje podeljeni clanovima gradskih i opstinskih skupstina u Srbiji.

- Nasa orijentacija je prevashodno okupljanje svih znacajnih ljudi koji su izvan Srpskog pokreta obnove. To su uglavnom osnivaci stranke, ali i svi drugi clanovi koji su godinama prilazili i izlazili iz SPO, razocarani politikom vodjstva stranke, narocito u poslednje dve godine i jesenas, istice kopredsednik SPO-Zajedno. On nije zeleo da pominje pojedinacno imena clanova koji su se prikljucili novoj stranci, jer su kako je rekao, sve to poznata imena koja ce biti prisutna na izbornoj skupstini.

Spekulacije pojedinih medija, koji svakodnevno licitiraju imena clanova SPO koji su se prikljucili SPO-Zajedno ili odbili slicnu ponudu, Marjanovic ne zeli da komentarise, ali naglasava: “Od kada smo zapoceli rad na formiranju stranke, najvaznije nam je bilo da razvijamo odnos medjusobnog poverenja i licnog karaktera i mislimo da ce taj karakter pojedinca biti presudan u perspektivi sto razvijamo i u ovim kontaktima".

- Hocemo da ostanemo zajedno sa clanicama koalicije “Zajedno" i okupimo ostale stranke koje nisu bile u koaliciji, u sirok front patriotskih i demokratskih snaga, kaze Jovan Marjanovic. Na nase pitanje, da li je cilj SPO-Zajedno, da sa Demokratskom strankom preuzme vlast u opstinama u kojima je pobedila koalicija “Zajedno", Marjanovic kaze da se zakon pogresno interpretira i da javnost zbog toga spekulise.

- Sama priroda lokalne samouprave je vecinski sistem, a ne proporcionalni. Stranke su igrale samo organizaciono- tehnicku ulogu, a birani su odbornici koalicije “Zajedno", pre svega zbog svog licnog ugleda u narodu, pa tako treba i da ostane. Ne mislimo nikako da mi treba da dirigujemo skupstinama opstina, ukoliko se odredjen broj odbornika prikljuci nasoj stranci, niti imamo takve ambicije, kaze Marjanovic u izjavi za nas list.

J. Kosanic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /