Sreda, 17. decembar 1997.

PROMENA NAZIVA NOVOSADSKIH ULICA, TRGOVA I MOSTOVA

Most marsala Tita - Petrovaradinski?

Predlozeno da se u "rezervni fond" naziva ulica unese i ime Dzona Lenona

U okviru promena naziva ulica i trgova, skupstinska Komisija je nedavno raspravljala i o inicijativi da se menja ime Mosta marsala Tita. Vecina clanova Komisije je smatrala da je najprikladnije da "gvozdeni most", kako ga Novosadjani zovu, ubuduce ponese ime "Petrovaradinski". Odluceno je da se odluka o tome odlozi do naredne sednice, a da se u medjuvremenu zatraze misljenja vojvodjanskog ogranka SANU i gradjana, nakon cega bi Komisija novo ime predlozila odbornicima Skupstine grada.

Strucnjaci za jezik Matice srpske spremni su da pomognu Komisiji, ne bi li se nepravilno procitani i ispisani nazivi ulica i trgova ispravili (dobar primer je Ulica Ive Andrica, koja bi trebalo da se zove Iva Andrica...)

Gradjevinsko preduzece "Buducnost" predlozilo je Komisiji da se deo Novog Naselja (Bistrice), oko mesta gde se zida crkva "Svetog Save", nazove "Savina".

Komisija ce Skupstini predloziti i da drugi deo Ulice Zarka Zrenjanina (od broja 8 do Vojvodjanskih brigada) dobije novo ime, dok bi deo kod Pozorista mladih i dalje nosio ime ovog narodnog heroja.

Nova ulica u Veterniku, koja se nalazi iza Ulice Sonje Marinkovic dobice ime "Tri bagrema". Zanimljiva je i ideja da se u takozvani "rezervni fond" naziva ulica unese i ime Dzona Lenona.

B. O.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /