Sreda, 17. decembar 1997.

U PRISTINI IZRECENA PRESUDA GRUPI OPTUZENOJ ZA TERORIZAM

Za 17 Albanaca 186 godina zatvora

Pristina, FoNet. - Sedamnaest Albanaca osudjeni su juce u Pristini na ukupno 186 godina zatvora zbog terorizma i pripadnosti "Oslobodilackoj vojsci Kosova" (OVK), dok su dvojica optuzeniih oslobodjeni zbog nedostatka dokaza.

Na po 20 godina osudjeni su Nait Hasani, Agron Toljaj i Arif Voksi, na 15 godina Hasan Zenelji, a na 11 Agim Makoli. Po deset godina zatvora dobili su Aslan Selimi, Echrem Kastrati i Isak Sabani, a devet Alije Djulici. Na osam godina osudjen je Demir Ljimaj, na sest Hajdin Rama, na pet Bisljim Zogaj, Agim Huljaj i Selim LJokaj, a na cetiri godne zatvora Nezir Zogaj. Dva optuzena, kojima je sudjeno u odsustvu - Cerim Keljmendi i Hamza Pandjaj - dobili su 15, odnosno 13 godina zatvora.

Zbog nedostatka dokaza oslobodjeni su Aljban Neziri i Iljir Gasi. Petoclanim sudskim vecem predsedavao je Dragoljub Zdravkovic, a svi osudjeni su bili optuzeni da su, kao clanovi OVK, ucestvovali u planiranju i izvodjenju vise teroristickih akcija na Kosovu, u kojima su tri lica izgubila zivot.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /