Sreda, 17. decembar 1997.

SPO POZVAO BIRACE DA U NEDELJU NE GLASAJU NI ZA JEDNOG KANDIDATA

Najgore resenje po Srbiju

Ivan Kovacevic, portparol SPO, ocenio da je Milutinovicev put "propasti, stranputice i zivog blata", dok je put Seselja "precica u provaliju i gradjanski rat"

Beograd. - Srpski pokret obnove poziva sve birace koji su na proteklim izborima glasali za predsednickog kandidata Vuka Draskovica da u nedelju ne glasaju ni za jednog kandidata, jer bi po Srbiju bilo najgore resenje da je bilo ko od njih vodi u narednih pet godina - rekao je Ivan Kovacevic, portparol SPO na jucerasnjoj konferenciji za novinare. On je ponovio da je put u koji vodi Milan Milutinovic "put propasti, stranputice i zivog blata", dok je put Vojislava Seselja "precica u provaliju i gradjanski rat".

- Logicno je ocekivati da ne bude izabran predsednik na izborima u nedelju, sto se moze zakljuciti na osnovu broja glasova koje su osvojili - rekao je Kovacevic, naglasavajuci da "uvek moze biti izborne kradje i dodavanja glasova, posebno na Kosovu". Srpski pokret obnove ce pokusati da spreci eventualno dodavanje glasova kako bi se izbori predstavili kao regularni, rekao je portparol SPO napominjuci da ce ta stranka imati svoje kontrolore na svakom birackom mestu.

Portparol SPO je takodje istakao da Srbija "ima predsednika po Ustavu koji je tesko promenljiv". On je negirao mogucnost da ce novi izbori biti zakazani na prolece, jer "zakon ne predvidja nove izbore".

Kombinacije oko ulaska SPO u vladu, po recima Kovacevica, "nemaju osnova", jer kako kaze, stranka nije dobila nikakav poziv za konsultacije.

- Nikakve konsultacije v.d. predsednika Republike nije obavio sa SPO. Da su neki dogovori postignuti sa radikalima vidi se po izglasavanju Dragana Tomica za predsednika Skupstine i predlogom radikala da premijer bude Tomislav Nikolic - rekao je Kovacevic, naglasivsi da su za SPO "koncept vlade i program, vazniji od ministarskih ili premijerskog mesta".

J. Kosanic

Ugovor "Zajedno" ne vazi

Odgovarajuci na pitanje oko inicijative DS, DSS i GSS oko raspodele saveznih mandata, portparol SPO je rekao da od njih "dobijaju pisma samo preko stampe, a adresa stranke je Knez Mihailova 48". Po njegovim recima, SPO je zainteresovan da ima onoliko mandata koliko "treba da ima pravednom raspodelom". On je podsetio da ugovor oko saveznih mandata koalicije "Zajedno" ne vazi, jer je ugovor srusila prvo DS, a zatim i DSS i GSS.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /