Cetvrtak, 18. decembar 1997.

DELEGACIJA BEOGRADSKOG UNIVERZITETA POSETILA UNIVERZITET "BRACA KARIC"

Otvara se fakultet BK Univerziteta i u Novom Sadu

Pored Fakulteta za menadzment, Fakulteta za trgovinu i bankarstvo u Peci i dva instituta, za razvoj preduzetnistva i za strateske studije i razvoj u Beogradu, Univerzitet "Braca Karic" planira u narednoj godini otvaranje jos dva nova fakulteta. Radi se o fakultetima iz oblasti menadzmenta, ali nesto specificnijeg profila (bankarstva), od kojih bi jedan trebalo da bude otvoren u Novom Sadu, a jedan u Beogradu.

Ovo je, kako saznajemo na BK Univerzitetu, izmedju ostalog, receno prilikom posete rektora Beogradskog univerziteta dr Dragana Kuburovica, koji je predvodio delegaciju BU, rektoru prvog privatnog univerziteta u Jugoslaviji. Delegaciju je primio rektor BK Univerziteta dr Andrej Frimerman.

U razgovoru je, kako se navodi u saopstenju Univerziteta "Braca Karic", izrazena spremnost za siru saradnju dva univerziteta u svim aspektima. Razgovaralo se i o nacinima finansiranja studenata i mogucim promenama u toj oblasti na Beogradskom univerzitetu.

Dr Dragan Kuburovic je tom prilikom istakao da placanje studija podstice studente da redovno upisuju godine i omogucava kvalitetnije studiranje, uz napomenu da BU nema vecih problema kada je u pitanju teorijska nastava, za razliku od prakticne, cije je odvijanje otezano zbog materijalnog polozaja Univerziteta.

J. S. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /