Cetvrtak, 18. decembar 1997.

GRADONACELNIK CACKA VELIMIR ILIC NA NISKOJ TELEVIZIJI PET

Draskovic mora da ode

Ni posle osam godina nije doslo do promena u Srbiji jer se prave neprirodne koalicije sa onima koji su sa druge strane barikade, smatra Ilic

Nis, - Jedina dobitna kombinacija za Srbiju je udruzivanje demokratskih snaga ciji je cilj rusenje aktuelne vlasti i promena postojeceg sistema, umesto da joj pojedine stranke koje sebe nazivaju opozicionim daju infuziju - izjavio je gradonacelnik Cacka Velimir Ilic preksinoc u Nisu.

U emisiji "Rasprave" na Televiziji Pet Ilic je rekao da SPO nije smeo da napravi neprirodnu koalciju sa SPS i JUL u Beogradu, niti zajedno sa onima koji su "poslali kordone policije i batinali gradjane na protestu" rusi bilo koga iz koalicije "Zajedno". "Moralni cin Vuka Draskovica je da se povuce sa politicke scene i dozvoli drugim ljudima da vode SPO koji je dobra stranka sa dobrim programom, a pocela je da odumire", rekao je Ilic i dodao da "u politici nema prastanja" zbog toga sto ni posle osam godina nije doslo do neophodnih promena u Srbiji i sto se prave "neprirodne koalicije sa onima koji su sa druge strane barikade".

"Sve sto sam u SPO dobio sef mi je oduzeo. Ja zbog toga nisam hteo da kukumavcim, pisem molbe ili zalbe, vec sam otisao i boricu se za promene sa drugom ekipom ljudi. Vuk mi je porucio da ce 'srediti neke jalove pse po Sumadiji', i da ce 'poseci neke knezove po Srbiji', jer je on Karadjordje. Ne mogu da prihvatim da sam jalovi pas, jer vodim jednu od najuspesnijih opstina u Srbiji, i imam petoro dece. Ja nisam ni dete koje moze da se natera da se privremeno odrekne Ravne Gore i monarhije da bi dobio glasove na izborima", rekao je Ilic i dodao da i gradjani Cacka misle da je on u pravu, jer je na ranijim izborima Draskovic u ovom mestu imao oko 30 hiljada glasova, a posle sukoba sa njim samo oko 9.600.

Prema njegovim recima, predsednik SPO "radi na dva paralelna koloseka", jer se javno zalaze za opstanak koalicije "Zajedno" na lokalnom nivou, dok sa druge strane nastoji da se ona raspadne. On je rekao da se na Predsednistvu SPO jedini usprotivio Draskovicevoj naredbi: rasturite koaliciju u Nisu, Kragujevcu i Cacku. "Kada je trebalo smeniti (gradonacelnika Nisa) Zorana Zivkovica ja sam rekao: nemojte dirati Nis ni ostale slobodne gradove u Srbiji. Nisam mogao dozvoliti da se rasturi jedino zdravo tkivo u Srbiji, za koje su gradjani glasali, setali i podnosili batine", rekao je on.

Z. M.

Glavni krivac "neko treci"

Odgovarajuci na pitanja gledalaca o tome da li je za raspad koalicije "Zajedno" kriv Draskovic ili Zoran Djindjic gradonacalnik Cacka je rekao da je za "svadju potrebno dvoje", ali da je glavni krivac "neko treci", te da se to moze videti po pisanju "Srpske reci". Prema njegovoj oceni, Draskovic je objektivno odgovoran za taj i druge propuste jer se nalazi na mestu sefa stranke.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /