Petak, 19. decembar 1997.

IZJAVA LJUBICE KUPRESKIC, SUPRUGE JEDNOG OD UHAPSENIH

Sve se odigralo vrlo brzo

Oko 50 vojnika s crnim maskama, ispaljujuci dimne bombe, oko jedan sat i 30 minuta, upalo je u kucu, posle eksplozije granate koja je unistila ulazna vrata, prica Ljubica Kupreskic

Sarajevo. - Supruga uhapsenog bosanskog Hrvata Vlatka Kupreskica, Ljubica, ispricala je juce da je u akciji Sfora na hapsenju njenog muza “sve vrlo brzo bilo gotovo", javlja AFP. Po njenim recima, vojnici medjunarodnih snaga su provalili u kucu Kupreskica u Ahmicima pretprosle noci oko jedan sat i 30 minuta, ispaljujuci, pritom, dimne bombe.

“Tek smo bili legli, kada nas je probudila eksplozija granate koja je unistila ulazna vrata. Oko 50 vojnika je, potom, upalo u kucu", rekla je Ljubica Kupreskic u telefonskoj izjavi francuskoj agenciji. Ona je objasnila da su vojnici - koji su “nosili crne maske" - “poceli da pucaju" i sprecili je da pridje muzu. “Zatim su presekli telefonske kablove, a nocnog cuvara koji cuva nase skladiste, odmah pored kuce, vezali su i zapusili mu usta. Cak je i nas pas pogodjen metkom", tvrdi Ljubica Kupreskic.

Ova 35-godisnja zena je ispricala da je videla svog supruga kako krvari, ali da je zatim odvedena u drugu sobu i zakljucana zajedno sa decom, 15-godisnjom kcerkom i 10-godisnjim sinom. Od tada, o suprugu Vlatku vise nista nije cula.

Ljubica Kupreskic kaze da je i njen muz zeleo da se - zajedno sa grupom optuzenih bosanskih Hrvata, medju kojima su bili i njegovi rodjaci - pre dva meseca dobrovoljno preda haskom Tribunalu, ali da to nije ucinio 'zbog problema sa srcem'. Ona je rekla da su u njenoj kuci, dok je davala izjavu, i dalje bili vojnici Sfor, policija i zvanicnici bosanskih Hrvata.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /