Petak, 19. decembar 1997.

STRAJK RADNIKA “TRUDBENIKA" SE NASTAVLJA

Prete blokiranjem mostova i saobracajnica

Beograd. - Strajkacki odbor KMG “Trudbenik" nastavice sa strajkom, jer od preksinocnih dogovora nista nije realizovano, a ubuduce ce energicnije pristupiti ostvarenju svojih zahteva, odnosno, nastavice sa blokadom saobracaja, obici ce republicke i savezne institucije, blokirace saobracajnice, mostove i pozvati druga gradjevinska preduzeca da se pridruze, kaze Todor Kasalica, predsednik Odbora organizacije samostalnog sindikata ovog preduzeca.

Miroslav Milutinovic, portparol strajkackog odbora, juce je napomenuo da je Draza Bakic, tehnicki direktor RJ “Usluga" (zaduzena za organizovanje smestaja i ishrane) izdao naredbu da se zabrani spremanje vecere, u sredu u cetvrtak, za radnike koji borave u kolonijama. On kaze da je UO zasedao i cetvrtak u ponoc i da su pokusali da pronadju prelazno resenje, da Vasilije Markovic, generalni direktor, prenese funkciju na nekog drugog u periodu od mesec dana, ali nista nije dogovoreno.

- UO je trebao da izabere v d direktora koji bi zajedno sa pregovarackim timom seo da razgovara sa strajkacima i da se, u skladu sa zakonom, pristupi izradi statuta i akata neophodnih za funkcionisanje preduzeca. Eksplicitan zahtev je da Markovic mora biti smenjen. Ukoliko institucije koje su se prekjuce ukljucile u pregovore ne budu spremne da se generalni direktor razresi duznosti po hitnom postupku smenicemo skupstinu, UO i generalnog direktora i raspisacemo izbore za nove clanove skupstine, UO i v. d. direktora, a dotle formiracemo privremeni tim za rukovodjenje i poslovanje preduzeca, kaze Milutinovic, portparol strajkackog odbora.

M. Z. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /