Petak, 19. decembar 1997.

PO NAJNOVIJEM ISTRAZIVANJU AGENCIJE “SCAN"

Balasevic i dalje s primatom

Gradska vlast dobija od sugradjana slabije ocene za svoj rad nego proletos

Najpopularniji Novosadjanin, bez prave konkurencije, i nadalje je Djordje Balasevic. Kada je o uspesnosti rec, sugradjani ocenjuju da je u godini na izmaku najuspesniji politicar Nenad Canak, lider Lige socijaldemokrata, kojeg, doduse, u stopu prati socijalista Bosko Perosevic, predsednik Izvrsnog veca Vojvodine. U privredi Novosadjani ocenjuju da je najuspesniji tokom ove godine bio direktor MK Komerca Miodrag Kostic. U oblasti sporta, po njihovom sudu, bila je to ubedljivo Sanja Ivosev, u oblasti umetnosti i dalje dominira Djordje Balasevic, dok je najuspesniji novinar u gradu bio - Dusko Bogdanovic.

Sve ove, uz mnoge druge pokazatelje o tome kako “dise" novosadska javnost predocila je juce Milka Puzigaca, vlasnik Agencije za istrazivacko razvojne poslove “Scan", koja je upravo zavrsila najnovije merenje novosadskog pulsa". Rec i o istrazivanju javnog mnjenja na reprezentativnom uzorku koje je objavljeno krajem proslog i pocetkom ovog meseca i koje je uradjeno na osnovu anketiranja 1.126 punoletnih sugradjana. Izmedju ostalog, proveravano je misljenje Novosadjana o medijskoj situaciji, uspesnosti i vrednovanju istaknutih pojedinaca u gradu, kao i gradske vlasti, o dogadjajima u gradu koji su po misljenju gradjana ostavili poseban utisak.

Zanimljivo je pomenuti da Novosadjani u odnosu na proletosnje izjasnjavanje smatraju da je doslo do znacajnog pozitivnog pomeranja ka boljem informisanju u gradu (55 odsto smatra da je dobro), da je sada primat u slusanosti od Pan radija preuzela “Stoteks", da se i dalje najradije prati program BK televizije, da se najradije citaju “Dnevnik" i “Svet", a da se najradnije prati novinar Milorad Crnjanin.

Kao najvazniji dogadjaj u gradu protekle godine izdvajaju se studentski protesti, a kada je rec o posebnim utiscima valja izdvojiti prvake u vidu koncerta “Riblje corbe", kosarkaskog meca Jugoslavije i Francuske, prikazivanje filma “Peti element" i operski dozivljaj “Karmen". Pada u oci, shodno podacima istrazivanja “Scana", da gradska vlast od sugradjana dobija slabije ocene za svoj rad nego proletos (dobrim ga ocenjuje tak dvadesetak odsto), a da se najvise zamera gradskim vlastima na neslozi. Najmanje se sugradjani slazu s poskupljenjem komunalija, najvise anketiranih odobrava uredjenje grada. A, da su pitani sugradjani “neko" u ovom gradu, na prvo mesto po znacaju za resavanje stavili bi - saobracaj.

Z. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /