Petak, 19. decembar 1997.

SINOC U BEOGRADU OBELEZENO

Pet godina Evropskog pokreta u Srbiji

Rezim ne pokazuje spremnost da otkloni
medjunarodnu izolaciju zemlje: sa sinocne
godisnje skupstine Evropskog
pokreta za Srbiju

U prostorijama Medija centra sinoc je odrzana sesta redovna godisnja skupstina Evropskog pokreta u Srbiji, koji je osnovan pre pet godina.

Desimir Tosic, predsednik Evropskog pokreta u Srbiji istakao je da su u protekloj godini uglavnom ostvareni najvazniji zadaci te organizacije, a to su prosirenje organizacije, kao i priliv mladih u Pokret.

Zivorad Kovacevic, predsednik Foruma za medjunarodne odnose govoreci o prilikama u zemlji istakao je da aktuelni rezim ne pokazuje spremnost da otkloni medjunarodnu izolaciju u kojoj se nalazi SR Jugoslavija. Stoga ce prema njegovim recima ubuduce osnovni kredo spoljnje politike biti resenje unutrasnjopolitickih pitanja.Medjunarodne organizacije mogu bez SRJ, ali SRJ ne sme i ne moze bez njih, naglasio je Kovacevic.

Danijel Pantic, zamenik generalnog sekretara Evropskog pokreta u Srbiji kazao je da ce orjentacija te organizacije i u buduce biti zasnovana na sirenju saradnje sa evropskim politickim organizacijama, analizi ekomoskog i politickog stanja u Srbiji i Crnoj Gori, zastiti ljudskih prava.

N.P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /