Petak, 19. decembar 1997.

PREDSEDNIK SRJ RAZGOVARAO SA KARLOSOM VESTENDORPOM

Milosevic: Medjunarodna zajednica ne treba da arbitrira u svakom pitanju

Beograd, FoNet. - Predsednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milosevic izjavio je juce, u razgovoru sa Visokim predstavnikom medjunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Karlosom Vestendorpom, da medjunarodna zajednica ne treba da deluje umesto strana u BiH ili da u svakom pitanju medju njima arbitrira. Umesto toga, smatra Milosevic, medjunarodna zajednica treba da stvara uslove da demokratski izabrani predstavnici u punoj meri ostvaruju ulogu koju im omogucava Mirovni sporazum. Pri tome je posebno znacajno da medjunarodna zajednica ravnopravnim tretiranjem oba entiteta obezbedi njihov uravnotezen ekonomski razvoj.

Kako se navodi u saopstenju koje prenose beogradski mediji, Milosevic je Vestendorpu rekao da SR Jugoslavija, koja je dala odlucujuci doprinos stvaranju temelja sadasnjeg i buduceg mira u regionu, aktivno radi na ocuvanju i uspesnom ostvarivanju mirovnog procesa u svom okruzenju, naglasavajuci da strane u Bosni i Hercegovini treba sve vise da preuzimaju svoj deo odgovornosti.

Jacanje i afirmacija legalno izabranih organa je nesumnjivo u interesu gradjana, kao i u interesu uspesnog ostvarivanja Dejtonskog sporazuma. U tom smislu, ocenjeno je da i konstitutivna sednica novoizabranog parlamenta Republike Srpske treba svakako da se odrzi u roku koji je predvidjen propisima, navodi se u saopstenju.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /