Subota, 20. decembar 1997.

GRADSKI ODBOR GRANSKOG SINDIKATA ZDRAVSTVA U NISU

Od iduce sedmice strajk radikalniji

Nis, - Nezadovoljstvo zdravstvenih radnika u Nisu raste i s razlogom postoji mogucnost da poprimi ozbiljne razmere, izjavio je juce predsednik Strajkackog odbora Samostalnog sindikata zdravstvenih radnika Nisa Milomir Novakovic.

Prema njegovim recima “suprotna strana" kao da zeli da podstakne nezadovoljstvo radnika jer se “ponasa suprotno od realnog". “Ponasanje onih koji odlucuju o nama direktno podstice sive tokove u zdravstvu, da bi ih kasnije licemerno kritikovali," rekao je Novakovic.

On je najavio da ce strajk zdravstvenih radnika u organizaciji Samostalnog sindikata sledece sedmice postati radikalniji. “Od nedelje ce doci do promene u nacinu reagovanja ali ce konacnu odluku o tome doneti strajkacki odbor", rekao je Novakovic.On nije mogao da precizira o kakvim promenama je rec.

Komentarisuci najavu da ce od ponedeljka niski Dom zdravlja biti zatvoren za pacijente Novakovic je rekao da takva odluka moze biti doneta tek na inicijativu svih zaposlenih ali da ce od nje najvecu stetu imati pacijenti.

On je pozvao nacelnika Nisavskog okruga Jovana Zlatica da pred zdravstvenim radnicima u strajku ponovi svoju tvrdnju da situacija u niskom zdravstvu nije ni bolja ni gora nego u ostalim gradovima. “Nacelnik nisavskog okruga nije nasao za shodno ni da odgovori na nas poziv za razgovor, i umesto toga daje izjave koje nemaju dodira sa realnoscu i po kojima mi nemamo pravo cak ni da se zalimo", rekao je Novakovic.

Zdravstveni radnici Nisa stupili su u strajk u organizaciji Samostalnog sindikata 2. decembra zbog neipslacenih sedam toplih oboroka i regresa.

Z. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /