Subota, 20. decembar 1997.

IZJAVA ZARKA KORACA POVODOM NAJAVE SOCIJALDEMOKRATIJE O STVARANJU "CETVRTOG BLOKA" U SRBIJI

Socijaldemokrate vec ujedinjene

Beograd. - Povodom izjave potpredsednik Socijaldemokratije Dusana Janjica da ce doci do integrisanja stranaka socijaldemokratske orijentacije tj. stvaranje tzv. cetvrtog bloka stranaka, Zarko Korac predsednik Socijal-demokratske unije, u izjavi za "Nasu Borbu" kaze: - Nece Socijaldemokratija objedinjavati stranke, koje su vec sedam godina ujedinjene u borbi za demokratiju. S druge strane, ne vidim zasto bi bas Socijaldemokratija bila nosilac ideje o ujedinjenju i bliskoj saradnji s obzirom da su neki od lidera ove stranke bili visoki funkcioneri Socijalisticke partije Srbije za vreme rata.

Korac zatim dalje razjasnjava sta se podrazumeva pod idejom socijaldemokratije:

- Ideja socijaldemokratije nije nesto sto se samo deklarativno prihvata, vec se covek u svom svakodnevnom politickom radu afirmise kao socijaldemokrata boreci se protiv rata i sovinizma, sto je osnovna pretpostvka za stvaranje drustva socijalne pravde.

On je dodao, da je nukleus okupljanja socijaldemokratskih stranaka na prostoru Srbije vec formiran, u njemu su pored SDU i LSV, RDSV, Koalicija za Sandzak i Savez vojvodjanskih Madjara.

M. R. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /