Ponedeljak, 22. decembar 1997.

SOCIJALISTICKA PARTIJA SRBIJE

Milutinovic dobija izbore

Prema podacima koji su pristigli sinoc pred ponoc, izborni stab SPS ocekuje da je drugi krug predsednickih izbora - uspeo, sto ce reci da je izaslo na izbore preko 50 odsto upisanih gradjana. Uz zadovoljstvo sto je drugi krug protekao u "demokratskoj i fer atmosferi", portparol SPS Ivica Dacic u svom obracanju novinaraima izrazio je i zadovoljstvo sto kandidat "SPO-JUL-ND Milan Milutinovic ubedljivo vodi".

Do ponoci obradjeno je, kako je rekao Dacic, 77 odsto glasova ukupnog birackog tela u Srbiji. Kanidat levice Milan Milutnovic je osvojio 1.696.633 glasova (57,13 odsto) dok je lider radikala Vojislav Seselj osvojio 1.175.963 odnosno 39,60 odsto glasova.

Portparol SPS Ivica Dacic izneo je i podatke po izbornim jedinicama. Prema tim podacima, kandidat levice Milan Milutinovic vodi ubedljivo, u svih 29 izbornih jedinica. Zanimljivo je, recimo, da Milan Milutinovic vodi, prema dosadasnjim podacima, i u izboroj jedinici Novi Beograd.

Upadljivo je da u cetiri izborne jedinice u koje je podeljeno Kosovo, odziv biraca daleko ispod ostalih izbornih jedinica. U Vranju, gde spada nekoliko opstina s pretezno albanskim stanovnistvom Milutinovic je osvojio 42.224 glasa, dok je Seselj osvojio 17.689 glasova. Prema do sada obradjenim podacima, Milutinovic je u Kosovskoj Mitrovici osvojio 3.808, a Seselj 353 glasa. U IJ Pristina odziv je bio nesto veci, tako da je Milutinovic osvojio 6.191, a Seselj 2.260 glasova. U IJ Pec oko koje se juce diglo najvise prasine, kandidata jedinstvene liste SPS-JUL-ND Milan Milutinovic 7.495, a lider radikala 1.397 glasova.

B. Cani

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /