Ponedeljak, 22. decembar 1997.

DR NOVAK KILIBARDA PREDLAZE STVARANJE OPOZICIONE KOALICIJE

Dva krila za pobedu demokratskog bloka

Ukoliko partije potpisnice Sporazuma izadju na prevremene parlamentarne izbore kao slobodni strelci, politika Slobodana Milosevica slavice pobedu u Crnoj Gori - upozorava predsednik Narodne stranke

Podgorica. - Najbolje bi bilo da opozicione partije koje su potpisale Sporazum izadju na izbore kao koalicija. Ta koalicija znacila bi jedno krilo demokratskog bloka, a drugo krilo zauzeo bi DPS kojim predsjedava Milica Pejanovic- Djurisic, izjavio je, u razgovoru za podgoricku "Pobjedu", predsjednik Narodne stranke dr Novak Kilibarda. On je, pritom, sugerisao da bi taj "dvokrilni demokratski blok" trebalo da napravi ugovor o nenapadanju tokom izborne kampanje, "sto bi znacilo da se demokratski front interferentno osnazuje kao cjelina".

Dr Kilibarda je u pomenutom intervjuu sugerisao jos dva oblika povezivanja demokratskih politickih snaga pred predstojece prijevremene parlamentarne izbore u Crnoj Gori - jedan je koalicija onih potpisnica Sporazuma koje to hoce, a drugi - savez jedne ili vise opozicionih partija, potpisnica Sporazuma, sa DPS CG.

- Samo udruzene demokratsko-reformske snage, bilo u prvom, drugom ili trecem vidu, mogu garantovati pobjedu tih snaga na vanrednim izborima - smatra dr Kilibarda, i upozorava da ce politika Slobodana Milosevica slaviti pobjedu u Crnoj Gori ukoliko potpisnici Sporazuma izadju na izbore kao slobodni strijelci.

Od onih koji "cvrsto vjeruju u znacaj postizbornih koalicija", dr Kilibarda ocekuje da otvoreno kazu da se ne boje Bulatoviceve pobjede na izborima.

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /