Ponedeljak, 22. decembar 1997.

SLAVKO PEROVIC NA DRUGOJ VANREDNOJ SKUPSTINI LIBERALA U BUDVI

Opozicija propustila istorijsku sansu

Budva, Beta. - Predsednik Liberalnog saveza Crne Gore (LS CG) Slavko Perovic izjavio je u subotu u Budvi da je crnogorska opozicija propustila istorijsku sansu da na predsednicke izbore izadje sa zajednickim kandidatom.

"Ostatak opozicije uplasio se te mogucnosti sto je znak koji ce LSCG pamtiti", izjavio je Perovic na pocetku druge vanredne skupstine LSCG u Budvi. On je rekao da je njegova stranka potpisala sporazum sa vladom o minimumu principa za uspostavljanje demokratskih procesa u Crnoj Gori, jer "nije zelela da remeti rovite politicke prilike u Crnoj Gori". Perovic je istakao da pojedine stranke tumace taj sporazum kao koalicioni, ali da LSCG na to nece pristati, jer je "jedina autenticna opoziciona stranka na ovim prostorima" ciji je cilj demokratska i nezavisna Crna Gora.

Kao krupnu gresku opozicije u Crnoj Gori, Perovic je istakao "nedostatak politicke volje da se na principijelnim osnovama zaokruzi formiranje velike koalicije". On je odbacio tvrdnje da su njegova i Narodna stranka Novaka Kilibarde, ujedinjeni u koaliciju Narodna sloga, bili faktori koji nisu zeleli prosirenje koalicije. "Narodna sloga je najlepse politicko iskustvo Crne Gore od 1918. godine do danas", rekao je Perovic i objasnio da je ta koalicija "izbacila" vladajucu Demokratsku partiju socijalista iz "pozicije pseudocentra u crnogorskom politickom zivotu".

Lider liberala je, takodje, konstatovao da se tek u ambijentu demokratske i ekonomski stabilne Crne Gore moze postaviti pitanje drzavnog statusa Crne Gore.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /