Ponedeljak, 22. decembar 1997.

KRAJISNIK I GELBARD NA PALAMA RAZGOVARALI O KLINTONOVOJ POSETI BIH

SAD zabrinute zbog slabog napretka u primeni Dejtona

Pale, Beta. - Specijalni americki izaslanik za Balkan Robert Gelbard razgovarao je juce na Palama sa clanom Predsednistva BiH iz Republike Srpske (RS) Momcilom Krajisnikom o poseti americkog predsednika Bila Klintona BiH. Gelbard je posle razgovora novinarima izjavio da je Klinton “zabrinut zbog cinjenice da u primeni Dejtonskog sporazuma nije postignut veliki napredak", sto ce biti i glavna tema posete americkog predsednika.

Prema njegovim recima, Klinton doslednu primenu Dejtonskog sporazuma smatra “veoma znacajnom" zbog cega je i doneta “teska i vazna" odluka da SAD ostanu u BiH i posle isteka mandata Sfora u junu sledece godine. Gelbard je rekao da je s Krajisnikom razgovarao o “sirokom spektru pitanja u cilju uspesne realizacije Dejtonskog sporazuma". On je najavio da ce se za dve nedelje vratiti u Bosnu i izrazio je nadu da ce tom prilikom biti postignut napredak u “nekim vaznim oblastima".

Klintonovu posetu Sarajevu Krajisnik je ocenio kao “istorijski dogadjaj za BiH i srpski narod". “Cenimo ulogu SAD u primeni Dejtonskog sporazuma i uspostavljanju mira na ovim prostorima", rekao je Krajisnik izrazavajuci nadu da ce predstavnici bosanskih Srba sutra uspeti Klintonu da se zahvale za “sve sto su ucinili".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /