Ponedeljak, 22. decembar 1997.

IZJAVA CLANA PREDSEDNISTVA BIH

Krajisnik: Ne znam gde je Karadzic

Pale, Beta. - Clan Predsednistva BiH iz Republike Srpske (RS) Momcilo Krajisnik izjavio je juce na Palama da ima “posredne informacije" o tome da se lider bosanskih Srba Radovan Karadzic oseca dobro. “Ne kontaktiram s njim, ne znam gde je, ali posredno znam da se oseca dobro", izjavio je Krajisnik novinarima.

On je dodao da Karadzic, koga Medjunarodni sud za ratne zlocine u Hagu tereti za ratne zlocine i zlocine protiv covecnosti, “nema poverenja" u taj sud. Haski tribunal je svojim postupcima onemogucio tesnju i bolju saradnju RS i tog suda, rekao je Krajisnik i podsetio da Ustav RS zabranjuje ekstradiciju i nalaze odrzavanje sudjenja svim optuzenima za ratne zlocine na teritoriji RS.

“Haski tribunal je iskompromitovao svoju ulogu", ocenio je Krajisnik i dodao da zbog toga javnost RS osumnjicene za ratne zlocine ne smatra zlocincima, vec “narodnim herojima". “Karadzica dobro poznajem i kada bih znao da je kriv, nikada ne bih stajao iza njega", rekao je Krajisnik.

Prema njegovim recima, rukovodstvo bosanskih Srba raspolaze dokazima da Karadzic nije kriv za zlocine za koje ga Haski tribunal tereti zbog cega je i upucen poziv tom sudu da “utvrdi istinu". “Uveren sam da je Karadzic nevin", zakljucio je clan Predsednistva BiH iz RS.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /