Ponedeljak, 22. decembar 1997.

PREDSEDNIK ODBORA LSDV ZA JUGOISTOCNI BANAT ISTUPIO IZ STRANKE

Tridesetak clanova izlazi iz LSDV

Podrska predsednickom kandidatu SPO Vuku Draskovicu pospesila je donosenje odluke o istupanju, istice Zoran Velimirovic

Predsednik regionalnog odbora LSDV za jugoistocni Banat Zoran Velimirovic istupio je iz ove stranke najavljujuci da ce stranku napustiti jos tridesetak clanova vrsackog ogranka.

Obrazlazuci svoju odluku g. Velimirovic istice da je veoma nezadovoljan politikom predsednika Lige Nenada Canka, koja je poslednjih meseci uslovila raspad koalicije "Vojvodina" i stvorila autoritarni vid odlucivanja u stranci, marginalizujuci sve ostale clanove stranke koji ne misle tudjom glavom.

Podrska predsednickom kandidatu SPO, Vuku Draskovicu pospesila je donosenje odluke o istupanju, istice Zoran Velimirovic i dodaje: "Simpatizeri i clanovi Lige ovog regiona u vecini slucajeva ne podrzavaju Vuka Draskovica niti misle da njegov politicki program moze omoguciti prihvatljiv i zadovoljavajuci nivo autonomije Vojvodine, na cemu Liga insistira. Podrska Draskovicu je dnevnopoliticki interes, a autonomija Vojvodine je nas strateski interes kome se ne podredjuje nista drugo, a kamoli dnevnopoliticka dogadjajnost", tvrdi Velimirovic.

Dominantan razlog raspada koalicije "Vojvodina", po Velimirovicevom tvrdjenju, sadrzan je u nespremnosti Nenada Canka da probleme koaliciji resi "unutar cetiri zida", prevazilazeci probleme i stvarajuci siroki politicki front okupljen oko ideje autonomije. U takvoj koaliciji postojala je mogucnost da Cankovo lidersko mesto bude ugrozeno i to je osnovni razlog raspada koalicije "Vojvodina", kaze Velimirovic i dodaje: "Canak se ponasa kao pronalazac koji nije zastitio svoj patent, a niko nema tapiju nad pitanjem autonomije. Bez obzira sto je medju prvima podigao glas o tome, Canak nije stvorio tu ideju. Ne moraju prvoborci uvek najbolje da znaju", zakljucuje Velimirovic.

Vrsacka organizacija LSDV izgubice vise od trecine clanova koji su u proteklom periodu sprovodili organizacionu, marketinsku ali i politicku inicijativu ove stranke u ovom delu Banata.

Pored tridesetak clanova Lige ovoj grupi ljudi prikljucili su se i clanovi koalicije "Vojvodina" iz Vrsca koji ce 27. decembra u Novom Sadu sa drugim organizacijama i strankama stvoriti vojvodjanski pokret.

S. Zivanov

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /