Ponedeljak, 22. decembar 1997.

CRNOGORSKI HOTELI CEKAJU NOVOGODISNJE GOSTE

Plata za jelku a tri za docek

Nekima je pozlilo vec od cena novogodisnjih jelki, a neki ce bez problema platiti novogodisnji docek i mnogi hotelijeri unapred garantuju da ce kod njih biti sve puno

Pretpraznicka groznica polako potresa Podgoricane i vise nego ocito je da je Nova godina na pragu. To se moze videti po pijacnoj ponudi i po punim tezgama na glavnim pesackim saobracajnicama na kojima se prodaju novogodisnji rekviziti. Na zalost, zelje i mogucnosti nisu u srazmeri, pa mnogi Podgoricani dozivljavaju sokove i kasnije padaju u depresiju u susretu sa cenama, nekada tako obicnih i lako dostupnih novogodisnjih potrepstina.

Primera radi, jelka visoka dva metra u trgovini "Bambus Oaza" u Njegosevoj ulici kosta ni manje ni vise - 950 dinara, a jelka cetrdeset santimetara niza 570 dinara, a novogodisnje drvce od 1,30 m kosta 350 dinara. Trgovina "Stemark" jelku od 1,50 metra prodaje za 338 dinara, a u kiosku "Maksim Gorki" jelka iste velicine kosta 248 dinara. Ulicni prodavci jelku od 1,30 m prodaju za 160 dinara.

Na Crnogorskom primorju turisticki radnici nude najlepsi novogodisnji provod po cenama od kojih mnogima zastaje dah. U budvanskoj "Avali" novogodisnji aranzmani od tri do sedam dana kostaju od 1.200 do 1.700 dinara. Cena ulaznice za novogodisnju noc i svecanu veceru iznosi 550 dinara urestoranu i 300 dinara u taverni. Hotelsko preduzece "Milocer" takodje poziva goste i za trodevni ili cetvorodnevni aranzman u hotelu "Panorama" u Becicima trazi od 1.050 do 1.200 dinara. Sam docek Nove godine kosta 380 dinara.

Luksuzni ulcinjski hoteli "Galeb" i "Albatros" takodje organizuju docek Nove godine i za dvodnevni pansion traze 900, za trodnevni 1.000, a za cetvorodnevni 1.100 dinara. Docek novogodisnje noci ova dva hotela nude za 350 dinara. Direktor "Galeba" unapred izjavljuje da ce sala, koja moze da primi 400 gostiju, biti sigurno puna. Planove kvari samo Javno komunalno preduzece u Ulcinju koje je nedavno hotelima iskljucilo vodu zbog duga od oko dva miliona dinara.

U tivatskoj "Mimozi" docek Nove godine sa svecanom vecerom kostace "samo" 160 dinara, a repriza novogodisnje noci moci ce da se dozivi za 120 dinara, a treci novogodisnji dan za 100 dinara. Trodnevni aranzman u ovom hotelu kostace 700, cetvorodnevni 800, a petodnevni 900 dinara.

S. D. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /