Utorak, 23. decembar 1997.

NENAD CANAK I MILE ISAKOV, LIDERI KOALICIJE "VOJVODINA"

Dogovorno "navlacenje" glasova

Novi Sad. - Ocigledno je da je broj glasova "navucen" kako bi predsednicki izbori ovog puta uspeli sto je, nesumnjivo, bilo i uz precutnu podrsku medjunarodne zajednice koja je ovog puta, ne poslavsi posmatrace malo "zazmurila". To samo pokazuje da je ovaj rezim prihvatio neke uslove medjunarodne zajednice, a nama ostaje da vidimo koje i u kojoj meri.

Ovim recima izbore je ocenio Mile Isakov, jedan od lidera koalicije "Vojvodina". Jos jedna cinjenica koju potvrdjuju izborni rezultati po misljenju Isakova jeste da rezim jos uvek moze Seselja da kontrolise i "usmerava po svojoj volji".

Nenad Canak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, rekao je da su izbori pokazali velik stepen manipulacije, ocenivsi ih "dogovornim, a ne demokratskim izborima".

U koaliciji "Vojvodina" su, takodje, najavili i da ce zahtevati i insistirati da se, na osnovu cinjenica koje je levi blok tokom izborne kampanje izrekao na racun Vojislava Seselja, preduzmu zakonske mere kako bi se rad Srpske radikalne stranke i njenog lidera zabranio.

D. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /